Ai pietre la rinichi? 5 băuturi pe care să le consumi

Dacă bănuiești că suferi de pietre la rinichi, nu amâna vizita la medic! Până ajungi la cabinetul medicului, poți consuma anumite băuturi.
  • Publicat:
Ai pietre la rinichi? 5 băuturi pe care să le consumi
Foto: shutterstock

Pietrele la rinichi sunt mai frecvent întâlnite decât ți-ai imaginat. Potrivit National Kidney Foundation, peste jumătate de milion de persoane ajung la urgențe anual cu probleme de pietre la rinichi. În plus, se estimează că una din zece persoane are pietre la rinichi la un moment dat în viață.

Dacă bănuiești că suferi de pietre la rinichi, nu amâna vizita la medic! În mod normal, specialiștii vor încerca să le îndepărteze natural înainte de toate. Până ajungi la cabinetul medicului, poți consuma anumite băuturi care să te ajute să ameliorezi durerile produse de pietrele la rinichi.

Băuturi pentru pietre la rinichi

Apă, apă, multă apă!

Deshidratarea este un factor de risc pentru apariția pietrelor la rinichi, motiv pentru care cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru a preveni apariția acestora este de a bea multă apă. Toate fluidele împing toxinele și pietrele către tractul urinar. Cum îți dai seama dacă ești suficient de hidrtatat? Este simplu! Urina trebuie să fie în nuanță pală sau cât mai deschisă. Cu cât este mai închisă la culoare, cu atât organismul îți transmite că trebuie să bei mai multă apă.

Lapte

Laptele este o sursă excelentă de calciu, iar o cantitate adecvată de calciu în organism este esențială pentru pacienții cu pietre la rinichi. Pe lângă faptul că acest mineral este vital pentru sănătatea oaselor, acesta reduce absorbția acizilor care se regăsesc în plante și sunt sintetizate de organism, prevenind astfel apariția pietrelor la rinichi.

Apă cu fructe infuzate

Apa cu fructe infuzate este la fel de bună pentru pietrele la rinichi precum apa simplă, doar că aceasta are un gust mai bun și potrivit persoanelor care nu o pot consuma simplă. În plus, fructele, legumele și ierburile infuzate oferă antioxidanți care previn apariția pietrelor la rinichi.

Apă cu lămâie

Sucul proaspăt de lămâie introdus în apă adaugă un gust răcoritor care te ajută să te menții hidratat. În plus, sucul de lămâie conține acidul citric esențial pentru pietrele la rinichi.

Apă cu oțet de mere

Una sau două lingurițe de oțet de mere într-un pahar cu apă vine la pachet cu acid acetic, care dizolvă pietrele la rinichi și astfel trec mai repede prin urină. Există multe studii care sugerează că oțetul de mere este benefic în acest sens, mai ales că acesta crește acidul din stomac, îmbunătățește digestia și alcalinizează sângele și urina prevenind formarea noilor pietre.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân