4 motive pentru care este important să bei multă apă când ești la dietă

  • Publicat:
4 motive pentru care este important să bei multă apă când ești la dietă

Majoritatea oamenilor beau apă exclusiv pentru a-și potoli setea, dar, conform studiilor, apa te poate ajuta să slăbești câteva kilograme bune. Deoarece lichidul nu conține calorii, nu poate avea niciodată un impact negativ asupra greutății tale. De fapt, apa reprezintă mai mult de 65% din corpul uman. Combinând hidratarea corespunzătoare, o dietă echilibrată și exerciții regulate, poți pierde în greutate mult mai rapid.

Lucrul bun este că apa este atât de ușor accesibilă pentru mulți dintre noi. Trebuie doar să îți amintești să bei mai multe pahare din acest lichid prețios. Problema cu majoritatea oamenilor este că uită să bea apă frecvent. Dar uitarea poate fi remediată prin setarea de remindere pe telefon, spre exemplu. 

Iată 4 motive pentru care este important să bei multă apă.

Te ajută să faci exerciții pentru o perioadă mai lungă

Orice exercițiu fizic determină creșterea ratei metabolice, iar organismul are nevoie de multă apă pentru procesele metabolice. Dacă nu bei suficientă apă înainte și după antrenamentul în sală, mușchii devin vulnerabili la crampe. Aceste crampe fac imposibilă rezistența corpului la sesiuni de antrenament prelungite. Când organismul tău nu este bine hidratat, există șanse să te simți extrem de obosit după ce ai făcut exerciții, din cauza deshidratării severe cauzate de pierderea apei prin transpirație. Consumul regulat de apă ajută, prin urmare, la contracararea acestor crampe înainte să apară.

Te face să mănânci mai puțin

Majoritatea oamenilor beau apă după fiecare masă pentru că ajută la digestia alimentelor. Persoanelor care au tendința de a mânca mult li se recomandă să bea cel puțin două pahare de apă înainte de orice masă. Acest lucru se datorează faptului că apa va ocupa o parte mai mare a stomacului, lăsând mai puțin spațiu pentru alimente. Acest lucru va face ca individul să se simtă sătul după ce a mâncat puțin.

Atunci când mănânci prea mult, organismul va lua doar nutrienții de care are nevoie și va transforma restul în grăsimi care se depun în diferite părți, cum ar fi burta și talia. Consumul de apă va ajuta, prin urmare, la prevenirea apariției unor astfel de depozite adipoase. Dacă există deja grăsimi acumulate, acestea pot fi arse prin exerciții intense pentru a le transforma în energie.

Te menține energizat

Procesele metabolice nu pot fi active atunci când organismul nu are suficientă apă. Prin urmare, se recomandă să bei pe tot parcursul zilei pentru a le menține active. Procesele metabolice ajută la descompunerea alimentelor pentru a forma energie. Atunci când rata metabolică scade, corpul suferă de lipsă de energie. Acest lucru te lasă fără suficientă energie pentru a face sport. Pe de altă parte, o rată metabolică ridicată ajută la eliminarea excesului de grăsimi din corp. Atunci când grăsimile sunt descompuse, ele produc energie folosită de organism pentru a alimenta procesele metabolice, lăsându-te cu mai puține kilograme.

Te ajută să eviți băuturile răcoritoare dulci

Sucurile și băuturile carbogazoase conțin mult zahăr, ceea ce se traduce într-un aport caloric ridicat. De fapt, băutul de suc sau băuturi carbogazoase nu ajută la potolirea setei așa cum suntem făcuți să credem. Consumul de băuturi răcoritoare te poate face să câștigi mult în greutate. Acest lucru se datorează faptului că zahărul în exces din aceste băuturi se transformă în grăsimi. Consumul unei cantități mari de apă poate diminua dorința de a consuma aceste băuturi dulci. Prin urmare, ar trebui să încerci să bei un pahar de apă de fiecare dată când simți nevoia să bei suc.

Foto: Shutterstock

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân