Alimentul toxic care îți distruge colonul. Dă crampe, gaze și balonare

Cel mai simplu mod prin care poți scăpa de crampe, gaze și balonare este să eviți alimentele care îți produc aceste simptome.
  • Publicat:
Alimentul toxic care îți distruge colonul. Dă crampe, gaze și balonare
Foto: shutterstock

Cel mai simplu mod prin care poți scăpa de crampe, gaze și balonare este să eviți alimentele care îți produc aceste simptome. Preparatele prăjite pot da aceste simptome, inclusiv indigestie și pot crește riscul afecțiunilor ca boala de intestin inflamator și cancere de colon și prostată.

Potrivit Mayo Clinic, alimentele grase, inclusiv cele prăjite, sosurile și chiar cărnurile grase pot produce gaze. Balonarea și gazele pot fi de-a dreptul dureroase, supărătoare și uneori jenante, dar dacă eviți aceste alimente și îți schimbi dieta, poți trata aceste afecțiuni cu bani puțini.

Prima categorie de alimente pe care să o eviți este cea a alimentelor prăjite în ulei vegetal: cartofi prăjiți, pui prăjit și gogoși. Prăjeala activează și carcinogenii, adică substanțele care produc cancerul. Prin creșterea timpului de prăjire și refolosirea uleiului, acest tip de compus toxic crește și el. Un studiu arată că dacă mănânci alimente prăjite cel puțin o dată pe săptămână crește riscul de cancer de prostată.

Profesorul Janet Stanford, co-autor al studiului, a spus că „legătura dintre cancerul de prostată și alimentele prăjite consumate mai mult de o dată pe săptămână duc la riscul de a dezvolta cancerul de prostată. Acesta este primul studiu care analizează relație dintre riscul de cancer de prostată și prăjeli”.

Un studiu recent arată că prăjirea în ulei vegetal sau consumul de alimente prăjite crește inflamația colonului și înrăutățește boala de colon inflamator, inclusiv colita și cancerul de colon.

Motivul pentru care alimentele prăjite produc inflamații în organism este asociat oxidării grăsimilor polinesaturate din uleiurile de gătit care apar în urma procesului termic.

Alimentele prăjite au fost asociate și riscului de cancer de plămân, cap și gât, pancreas, esofag și cancer de sân.

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân