Beți apă de la robinet?! Atunci trebuie să aplicați „regula celor 4 ore”

  • Publicat:
Beți apă de la robinet?! Atunci trebuie să aplicați

Românii NU au încredere să bea apă de la robinet, astfel că aproape 60% dintre ei consumă apă îmbuteliată, potrivit specialiștilor. O parte dintre cei care nu vor să cumpere sticle cu apă de la magazine aleg să filtreze sau să fiarbă apa de la chiuvetă.

Există, totuși, un truc prin care apa de la robinet poate fi consumată fără probleme direct de la sursă. Iată despre ce este vorba!

Aplicați „regula celor 4 ore”

Regula este simplă și presupune lăsarea jetului să curgă preț de câteva secunde/ un minut dacă robinetul a fost folosit cu mai mult de 4 ore în urmă.

Explicația? Apa care a stat în conducte mai mult de 4 ore nu mai este proaspătă. Statul în țeavă pentru o perioadă lungă de timp favorizează o posibilă germinare și transferul de substanțe către robinet.

De aceea, lăsăți întotdeauna să curgă apa pentru băut sau gătit până când această iese rece din robinet. Acest lucru poate dura până la un minut. Primul jet de apă de dimineață sau după ce vă întoarceți dintr-o vacanță trebuie folosit pentru udarea florilor, clătire sau curățare.

Beți apă de la robinet?! Atunci trebuie să aplicați

Citește și: Testul apei de la robinet. Cum știi că apa este bună de băut: 4 indicii

Cât de periculoasă e apa calcaroasă?

De obicei, devenim conștienți de faptul că apa pe care o bem conține calcar DOAR atunci când trebuie să curățăm depunerile din bucătărie. Sau atunci când apa de la robinet are gust „tare”, calcaros.

Faptul că apa potabilă favorizează calcifierea arterelor și, astfel, înfundă vasele inimii, este doar un MIT. De fapt, apă potabilă conține minerale importante precum magneziu sau calciu, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru.

Calciul, de pildă, este esențial în sănătatea oaselor și a dinților, în timp ce magneziul joacă un rol major în sănătatea mușchilor și a oaselor.

Dar, ce putem face cu apa cu gust „calcaros”? Ei bine, putem folosi un filtru de apă. Acesta curată apă de impurități, iar gustul de „cretă” va dispărea!

Citește și: De ce este benefic pentru sănătate un filtru de apă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: