Povestea Mihaelei, poeta din Pitești pe care nimeni nu voia să o înmormânteze. Uitată la morgă săptămâni întregi. „Ea se hrănea doar cu…”

Mihaela Sandu a murit la doar 48 de ani, pe un pat al Spitalului Județean Argeș.
  • Publicat:
Povestea Mihaelei, poeta din Pitești pe care nimeni nu voia să o înmormânteze. Uitată la morgă săptămâni întregi.
sursa foto: Facebook Florentin Sorescu

Mihaela Sandu, una dintre cele mai talentate scriitoare din  Pitești, a murit pe 15 octombrie, la nici 50 de ani. Aceasta s-a stins din viață singură și fără niciun ajutor din partea semenilor. În ultimii ani, ea fusese diagnosticată cu mai multe boli și suferea de obezitate încă din adolescență, având inclusiv certificat de persoană cu dizabilități. 

Povestea șocantă a Mihaela Sandu, poeta uitată la morgă aproape o lună

Mihaela Sandu, o cunoscută scriitoare din Pitești, a decedat în urmă cu aproximativ o lună pe un pat al Spitalului Județean Argeș. Avea doar 48 de ani când a trecut în neființă. Pentru că nu avea nicio rudă apropiată, trupul ei neînsuflețit a stat 3 săptămâni într-un frigider la morgă. Una dintre mătușile îndepărtate a refuzat să se ocupe de funeraliile sale, așa că Mihaela Sandu a rămas tot la morgă.

În cele din urmă, s-a găsit un unchi îndepărtat al acesteia, dar a fost anunțat că trebuie să plătească 2.000 de lei pentru a o lua la cimitir. De înmormântarea ei s-a ocupat, până la urmă, Arhiepiscopia Argeșului.

„Unchiul are peste 70 de ani, este un om cumpătat, dar el a trebuit să dea o declarație notarială pe proprie răspundere că își asumă cadavrul și este de acord să plătească cheltuielile de refrigerare. Lucru pe care l-a și făcut. Arhiepiscopia a anunțat că se va ocupa de toate celelalte de care este nevoie, inclusiv de loc de veci. Și, ca să vedeți cât de corect este acest om, unchiul, când i s-a confirmat că Mihaela Sandu beneficiază de ajutor de înmormântare, mi-a cerut să anunțăm și preoții de acest lucru”, a povestit avocatul Florentin Sorescu, apropiat al acesteia, pentru Jurnalul.ro.

A murit singură, în propria casă

Cât timp a trăit, poeta s-a lovit de indiferența oamenilor, iar cei mai mulți o ocoleau din cauza aspectului său fizic.

Avocatul piteștean Florentin Sorescu a declarat că Mihaela Sandu a murit singură, așa cum a trăit toată viața. Din cauza obezității, unii taximetriști din Pitești refuzau să o transporte. Înainte să moară, o ambulanță o dusese la Spitalul Județean Argeș pentru investigații, dar a adus-o înapoi acasă.

„Demn însă de remarcat în toată povestea asta este încăpățânarea cu care Mihaela a căutat să răzbească în viață. În pofida tuturor opreliștilor a fost o persoană cât se poate de vie. Discutând cu o prietenă comună în ultimele zile, Alora, aflu cât de uimită a fost după ultima vizită pe care i-a făcut-o la spital: Mihaela avea o grămadă de proiecte, era tot o treabă: voia să scrie, să traducă, să publice. Ea se hrănea doar cu literatură – asta era lumea ei. Poate că în nicio altă parte nu a existat o echivalență mai clară: literatură = viață”, a spus avocatul Florentin Sorescu, pe rețelele de socializare.

Citește și: Boala cauzată de poluare care bagă mii de români în spital. Medic: „1 din 4 pacienți cu această afecțiune dezvoltă cancer pulmonar”

A fost înmormântată pe 8 noiembrie

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a vorbit ulterior cu Florentin Sorescu, și s-a ocupat de înmormântare. Mihaela Sandu a fost condusă pe ultimul drum chiar pe 8 noiembrie, de ziua sa onomastică, la Mănăstirea Trivale din Pitești.

„Preoții, patru la număr, printre care și părintele Diaconescu, consilierul Înalt Preasfințitului Calinic, un om cu suflet de aur, s-au întrecut pe sine. Oameni au fost exact cât trebuie pentru a însoți pe cineva pe ultimul drum. Prieteni, vecini și rude. Pe scurt, totul la superlativ. Într-atât încât n-am putut să nu mâ gândesc că cel mai frumos cadou pe care i l-a făcut Mihaelei viața de ziua ei, cea a Arhanghelilor Mihail și Gavril, a fost un mormânt. Pe care ca un ultim omagiu i l-a umplut cu frunze uscate o pală de vânt”, a mai spus Florentin Sorescu.

Citește și: Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: