4 motive pentru a mânca patru pătrățele de ciocolată neagră în fiecare zi

  • Publicat:
4 motive pentru a mânca patru pătrățele de ciocolată neagră în fiecare zi

Este dulce, cremoasă și irezistibilă: nu e de mirare că ciocolata neagră este considerată un aliment ideal pentru anumite momente. Dar doar pentru că este delicioasă nu înseamnă că este malefică. De fapt, există un aspect incontestabil pozitiv la această gustare delicioasă, pe care merită să-i ai în vedere.

Cercetările realizate de Universitatea Yale din SUA au arătat că efectele benefice ale consumului regulat (bine, în cantitate mică) de ciocolată neagră probabil depășesc riscurile, cum ar fi potențialul de creștere în greutate. Și nu este vorba doar despre sănătatea inimii – studiile au legat ciocolată și de alte beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea:

Consolidează imunitatea

Acțiunea antioxidantă a ciocolatei poate crește capacitatea sistemului imunitar. Un studiu recent realizat de cercetătorii din SUA a arătat că un consum a 48 de grame de ciocolată neagră pe zi timp de opt zile a dus la o creștere a expresiei genelor implicate în activarea celulelor T – celule albe din sânge care ajută la combaterea infecțiilor și bolilor – și o reducere a genelor implicate în inflamație.

Îmbunătățește starea de spirit

Nu este doar zahărul cel care te face să zâmbești. Ciocolata conține cantități mici de triptofan, un aminoacid care ajută la producerea serotoninei în creier. De fapt, un studiu din Marea Britanie a constatat că persoanele care consumau ciocolată neagră aveau mai puține șanse să raporteze simptome ale depresiei decât cei care nu consumau deloc.

„Îmblânzește” pielea

Ciocolata luptă împotriva ridurilor? Așa se pare. Un studiu publicat în Journal of Nutrition a arătat că femeile care au consumat băuturi bogate în flavonoide din cacao timp de 24 de săptămâni au constatat îmbunătățiri în privința ridurilor faciale și a elasticității pielii, în comparație cu cele care au băut un substitut fără flavonoide.

Îmbunătățește puterea creierului

O revizuire a studiilor realizată de cercetătorii italieni a concluzionat că pudra de cacao te poate face mult mai inteligent. Aceasta  este legată de îmbunătățirea memoriei, a vitezei de procesare și a funcției executive și pare să fie deosebit de eficientă la adulții mai în vârstă. În mod interesant, consumul unui baton de ciocolată neagră bogat în antioxidanți a redus, de asemenea, deteriorarea cognitivă indusă de lipsa somnului la femei sănătoase.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân