Ce se întâmplă atunci când mănânci ciocolată seara?

  • Publicat:
Ce se întâmplă atunci când mănânci ciocolată seara?
Sursa foto: shutterstock

Ciocolata este acel deliciu pe care nu ți-l refuzi niciodată, așa e? Deși te înțelegem perfect, trebuie să știi că specialiștii nu o recomandă seara înainte de culcare. Iată de ce! 

Ciocolata: când este bine să o consumăm?

Potrivit experților, poftele alimentare sunt răspândite atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Pofta de carbohidrați este una dintre cele mai comune, iar ciocolata este unul dintre cele mai populare alimente după care tânjim. Și în timp ce alte alimente pot fi înlocuite, ei bine, pofta de ciocolată este cel mai greu de controlat!

Citește și: Ciocolata și sănătatea: 8 dintre efectele renunțării la ciocolată

Iată ce se poate întâmplă dacă mănânci ciocolată îndeosebi seara. Din păcate, acest obicei poate fi extrem de dăunător  pentru sănătatea ta!

Îți afectează somnul

Un somn de calitate este iobligatoriu pentru că organismul să funcționeze bine. Cercetările arată că depresia, tulburările emoționale și bolile în fază terminală sunt în fruntea listei factorilor care afectează sever somnul. Dar și consumul de alimente bogate în cofeină poate fi, în egală măsură, responsabil.

Îți poate provoca arsuri la stomac

De obicei, arsurile la stomac sunt mai frecvente noaptea, întrucât corpul se află în poziție orizontală, poziție care favorizează revenirea mâncării în esofag. Și deși stresul, obezitatea, consumul de alcool sau supraalimentarea pot genera arsuri la stomac, ei bine mulți oameni au experimentat aceste arsuri și după ce au mâncat alimente cu conținut ridicat de ciocolată seara.

Citește și: 30g de ciocolată neagră cu 85% cacao consumate zilnic ne fac mai fericiți, arată un studiu

Îți influențează și odihna

Potrivit cercetărilor, alimentele ce conțin mult zahăr pot crește riscurile de coșmaruri. Astfel, dacă mănânci ciocolată, bomboane sau prăjituri înainte de somn, se prea poate ca acesta să îți fie perturbat, iar tu să ai vise tulburătoare.

Când ar trebui să mănânci ciocolată, așadar?

În timpul zilei, recomandă toți specialiștii în nutriție. Iată care sunt cele mai bune momente:

Înainte și după antrenamentul fizic

Înainte de sala, 1-2 cubulețe de ciocolată neagră sunt indicate. Îți vor da acel boost de energie de care ai nevoie, iar cantitatea va fi oricum arsă rapid prin exercițiile fizice. Și după antrenament este indicat să mănânci puțină ciocolată pentru a te recupera după efort.

Citește și: Ciocolata neagră poate preveni ficatul gras. Cantitatea recomandată zilnic

Înainte de perioada menstruală

În timpul fazei luteale, metabolismul unei femei crește cu până la 500 de calorii pe zi, ceea ce îți permite a te răsfteți cu câteva bucăți de ciocolată neagră.

Dimineața, după micul dejun

În general, ciocolată este recomandată dimineața pentru că îți oferă energie pentru întreaga zi.

Surse: Better ME, Well and Good, The Healthy Journal

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân