Ciocolata și sănătatea: 8 dintre efectele renunțării la ciocolată

De la a obține un somn cât mai odihnitor și liniștit la a experimenta mai puține schimbări de dispoziție, iată câteva dintre efectele renunțării la ciocolată.
  • Publicat:
Ciocolata și sănătatea: 8 dintre efectele renunțării la ciocolată
Sursa foto: Shutterstock

Deși ciocolata este delicoasă, unele sortimente de ciocolată pot avea efecte negative asupra sănătății. Ciocolata neagră poate avea beneficii pentru sănătate atunci când este consumată moderat, dar alte tipuri, cum ar fi ciocolata albă sau cea cu lapte, pot fi pline de grăsimi și zaharuri adăugate.

Dacă simțiti că ciocolata în exces vă afectează în mod negativ sănătatea, eliminarea acesteia vă poate ajuta. Renunțarea la ciocolată poate fi dificilă la început, dar poate face minuni atât pentru minte, cât și pentru corp. De la a obține o noapte mai bună de odihnă până la a experimenta mai puține schimbări de dispoziție, iată câteva dintre efectele renunțării la ciocolată:

1. Veți simți mai puține schimbări de dispoziție

Când încetați să mai consumați tablete de ciocolată, încetați să mai consumați și zahăr, care poate avea un efect de echilibrare asupra stării noastre de spirit. Când eliminați zahărul din alimentație, eliminați una dintre principalele cauze ale schimbărilor de dispoziție. Zahărul este o toxină care poate epuiza energia în timp ce, de asemenea, dăunează nivelului de zahăr din sânge.

2. Veți putea pierde din kilogramele în plus

Eliminarea ciocolatei din dietă poate ajuta la reducerea caloriilor și a zahărului, ceea ce poate duce apoi la pierderea în greutate. Deși poate fi dificil să țineți evidența cantității de zahăr consumată zilnic, eliminarea ciocolatei cu siguranță va contribui la reducerea dozei zilnice de zahăr și implicit, la pierderea kilogramelor. Mai mult de atât, vă îmbunătățiți starea generală de sănătate.

3. Veți avea mai puține arsuri la stomac

Când ne gândim la arsuri la stomac sau la refluxul gastroesofagian, s-ar putea să mergem cu gândul direct la acele alimente grele și acide, precum mâncărurile prăjite sau sosul de roșii. Știați că și ciocolata este cauzatoarea acestor arsuri la stomac?

Ciocolata este un aliment acid și poate agrava simptomele arsurilor la stomac sau de reflux gastroesofagian.

4. Veți putea dormi mai bine

Dacă mâncați ciocolată înainte de somn, s-ar putea să vă fie greu să adormiți. Ciocolata conține cofeină și vă dă energie. Dacă sunteți consumatori de cafea șide  cantități relativ mari de ciocolată, categoric somnul vostru va fi afectat.

5. Veți avea o conștientizare emoțională crescută

Eliminând ciocolata din alimentație, puteți dezvolta o conștientizare emoțională crescută, care poate ajuta la îmbunătățirea alimentației conștiente. Consumul de ciocolată este o modalitate ușoară de a vă calma din emoțiile incomode. Reducerea consumul de ciocolatăvă va face să fiți conștienți de sentimentele și trăirile voastre. Mâncarea nu ar trebui folosită pentru a ne liniști trăirile mai puțin plăcute, pentru că riscăm în acest fel să dezvoltăm probleme serioase cu greutatea.

6. Veți reduce riscul de ficat gras non-alcoolic

Doar o tabletă de ciocolată cu lapte conține 24 de grame de zahăr. Dietele bogate în zahăr vă pot expune la un risc mai mare de apariție a ficatului gras non-alcoolic. Renunțați la consumul de zahăr sau măcar reduceți-l, astfel încât riscul de a dezvolta această boală să fie redus, alături de cel de diabet și obezitate.

7. Veți avea riscuri mai mici în a dezvolta o boală cardiovasculară

Conform „Eat This, Not that„, un studiu din 2014 realizat de JAMA Internal Medicine, a constatat că a existat o corelație directă între aportul mai mare de zahăr adăugat și riscul crescut de mortalitate prin BCV (boală cardiovasculară). Schimbați obiceiul de consum al ciocolatei cu alternative mai sănătoase, cum ar fi fructele și nucile și astfel, riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare va fi redus.

8. Veți avea mai puține migrene

Ciocolata este considerată de foarte mult timp un potențial declanșator al migrenelor. O analiză din revista Nutrients a analizat 25 de studii care au investigat rolul ciocolatei în formarea migrenelor. Însă nu există dovezi suficiente că doar ciocolata singură dă migrene.

Surse: eatthis.com, goodto.com, news.trenddetail.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”