3 schimbări cheie pe care trebuie să le faci în dietă la menopauză

  • Publicat:
3 schimbări cheie pe care trebuie să le faci în dietă la menopauză

Menopauza este o perioadă care aduce cu ea multe schimbări, iar cele alimentare nu fac excepție. Iată care sunt cele trei pe care trebuie să le faci în dietă pentru ca simptomele care apar la menopauză să nu te chinuie foarte tare.

Redu consumul de carne roșie și crește aportul de proteine

Proteina este mai importantă ca niciodată pe măsură ce îmbătrânim, deoarece ajută la menținerea masei musculare. În plus, dacă îți iei din alimente cantitatea necesară de proteine, ai mai puține șanse să consumi calorii inutile și să câștigi în greutate.

Vestea bună este că schimbări foarte mici în dietă în ceea ce privește prioritizarea aportului de proteine, reducerea grăsimilor și carbohidraților și activitatea fizică ar putea face o diferență mare pe termen lung.

O friptură în sânge nu este singurul mod de a consuma proteine. Trebuie să găsești modalități alternative de a aduce în alimentație o cantitate suficientă de proteine fără problemele care vin odată cu consumul excesiv de carne roșie, precum o dietă bogată în grăsimi saturate.

Spre exemplu, soia nu este doar o sursă bună de proteine, ci conține și fitoestrogeni, care pot ajuta la diminuarea simptomelor menopauzei la unele femei.

Redu consumul de condimente picante

Mâncărurile picante pot accentua simptomele menopauzei, în special dacă ai deja parte de bufeuri.

Deși nu există multe dovezi cu privire la legătura dintre alimentele picante și bufeuri, ele sunt adesea un declanșator. În plus, transpirația și roșeața care apar după consumarea unui curry plin de ardei iute sunt probabil ultimele lucruri de care o femeie aflată în perioada menopauzei are nevoie.

Limitează-te la condimente ușoare precum busuiocul, chimenul, coriandrul și turmericul, care vor adăuga în continuare aromă fără senzația de căldură pe care ți-o dau condimentele iuți.

Redu consumul de zahăr

O dietă bogată în zahăr și grăsimi poate agrava simptomele menopauzei. Așadar, limitarea zahărului și a alimentelor procesate nu va ajuta doar la menținerea greutății, ci poate contribui și la reducerea simptomelor.

Înlocuiește zahărul obișnui cu sirop de arțar, care are un indice glicemic mai mic și este mai bogat în nutrienți. Pentru dieta în perioada menopauzei, accentul ar trebui să fie pe alimente integrale, cum ar fi proteinele slabe, multe legume, fructe proaspete și cereale integrale și leguminoase, care vor ajuta toate la nivelul de energie și dispoziție.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân