Dieta care te ajută să eviți kilogramele în plus, înainte de menopauză

Iată ce presupune dieta Galveston și cum te ajută să nu iei în greutate înainte de menopauză.
  • Publicat:
Dieta care te ajută să eviți kilogramele în plus, înainte de menopauză
Foto: shuttersock / Dieta care te ajută să eviți kilogramele în plus, înainte de menopauză

Menopauza nu este o joacă! După decenii în care te confrunți în mod regulat cu schimbări de dispoziție, crampe și dureri, femeile trebuie să îndure și stările de iritabilitate, bufeurile, lipsa somnului și chiar depresia odată ce intră la menopauză. Acest eveniment, care marchează finalul perioadei menstruale, apare între 45 și 55 de ani și produce numeroase schimbări la nivel hormonal. Din acest motiv, te poți confrunta cu kilogramele în plus sau în minus. De asemenea, la acest aspect contribuie și premenopauza, perioada dinainte de menopauză. Cea mai bună dietă în acest sens este dieta Galveston. Iată ce presupune dieta Galveston și cum te ajută să nu iei în greutate înainte de menopauză.

Dieta Galveston: ce este?

Principalul obiectiv al dietei Galveston este de a ajuta femeile aflate la premenopauză să-și țină greutatea sub control, dar și să regleze hormonii și să îmbunătățească simptomele asociate menopauzei.

Dieta este structurată pe trei piloni: alimente antiinflamatorii, postul intermitent și limitarea consumului de carbohidrați rafinați și concentrarea asupra consumului de carbohidrați denși din punct de vedere nutrițional.

Această dietă încurajează consumul de alimente reduse în carbohidrați, proteină slabă și grăsimi sănătoase, dar și integrarea a trei suplimente esențiale: vitamina D, fibre și omega-3.

Cum te ajută dieta Galveston să nu iei în greutate?

Fiind o dietă apărută destul de recent nu există suficiente cercetări asupra ei. Specialiștii explică faptul că alimentele antiinflamatorii ajută la prevenirea creșterii în greutate înainte de menopauză. Datele arată o asociere între inflamațiile cronice și îngrășare, iar dacă vrei să slăbești, consumul de alimente antiinflamatorii este o practică esențială, indiferent de perioada vieții în care ești.

Următorul pilon resupune limitarea consumului de alimente procesate, lucru pe care ar trebui să-l faci permanent, nu doar înainte de menopauză. Limitarea consumului de alimente care produc inflamații poate ajuta la menținerea greutății.

Cât despre postul intermitent, ideal este să eviți să mănânci seara târziu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân