3 alimente nelipsite din dieta celor mai vârstnice persoane din lume

  • Publicat:
3 alimente nelipsite din dieta celor mai vârstnice persoane din lume
Sursa foto: profimedia

Dacă v-ați întrebat vreodată ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume sau cum reușesc să se întrețină și să trăiască atât de mult, Eat This are și răspunsul!

Alimentele nelipsite din dieta celor mai longevivi oameni din lume

Potrivit unui studiu realizat nu demult, dieta, mișcarea, nivelul de stres sau statutul social-economic sunt factori definitorii în longevitatea noastră.

All That’s Interesting a clasat cel mai vârstnic subiect al studiului, respectiv pe Jeanne Louise Calment, o franțuzoaică ce a trăit nici mai mult nici mai puțin de 122 de ani. Înainte de a muri însă, aceasta a indicat pentru cercetători trei produse pe care le-a consumat toată viață fără oprire.

Ciocolata neagră

Consumul de ciocolată neagră nu are efecte benefice doar pentru inimă, ci sprijină și prevenția mai multor tipuri de cancer și boli infecțioase. Specialiștii sunt de părere că proprietățile sale imunomodulatoare stimulează sau suprimă sistemul imunitar.

Mai mult, ciocolata neagră conține antioxidanți puternici care pot contribui la îmbunătățirea sănătății, în cazul consumului moderat desigur. Reduce inflamația, reglează tensiunea sanguină și îmbunătățește funcția cerebrală.

Citește și: Consumul de ciocolată neagră reduce stresul şi inflamaţiile

Uleiul de măsline

Potrivit Asociației Americane de Cardiologie, uleiul de măsline conține grăsimi monosaturate care dau vitamina E, vitamină ce ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, ducând astfel de reducerea riscului de boli cardiovasculare.

De asemenea, uleiul de măsline ajută la menținerea unei greutăți optime a corpului și reduce inflamația.

Citește și: Dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer mamar. STUDIU

Vinul de Porto

Conform Mayo Clinic, dieta mediteraneană a fost descoperită în anii ’50, atunci când în țările mediteraneene bolile cardiovasculare nu erau pe atât de întâlnite ca în SUA. De atunci, cercetările au sugerat în repetate rânduri faptul că această dietă ajută la prevenția bolilor de inima și a altor afecțiuni grave, precum cancerul, diabetul sau obezitatea.

Cât despre vinul roșu (în special cel de Porto), acesta a fost asociat cu longevitatea: „Un pahar de vin poate dezvolta manifestarea genelor cu rol cheie în longevitate și îmbunătăți sănătatea metabolică” arată Antioxidants (Basel) Journal.

O cantitate rezonabilă de vin roșu poate ajuta la reducerea tensiunii și riscului de mortalitate pe termen lung. Vinul roșu este puternic bogat în antioxidanți, compuși care contribuie activ la reducerea mortalității din cauza bolilor de natură cardiovasculară.

Surse: Eat This, News 24, 18 News

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân