Câtă mâncare de tip fast food ar trebui să consumăm pe timpul verii? Iată ce ne spun specialiștii în sănătate

Specialiștii ne sfătuiesc în legătură cu mâncarea de tip fast food pe care ne este recomandat să o consumăm pe timpul verii și cum ne poate dăuna grav sănătății.
  • Publicat:
Câtă mâncare de tip fast food ar trebui să consumăm pe timpul verii? Iată ce ne spun specialiștii în sănătate
Foto: envato

Când vine sezonul estival, primul lucru la care ne putem gândi este o ieșire în parc alături de familie sau un grătar la iarbă verde împreună cu prietenii. La ceea ce nu ne gândim sau nu luăm în considerare este mâncarea nesănătoasă, de tip fast food, ca de exemplu hamburgerii pe care îi vom consuma la un grătar. Aceștia, ca orice mâncare sau băutură, trebuie consumați cu prudență și responsabilitate. Deși sunt delicioși și ne creează o stare de plăcere, sunt legați de o grămadă de probleme de sănătate, ca de exemplu boli de inimă sau chiar cancer. Carnea roșie este de obicei asociată cu problemele de sănătate, de aceea cei mai mulți oameni o evită.

Ce beneficii prezintă carnea roșie?

Specialiștii clasifică de obicei carnea roșie ca fiind carne de mușchi de vită, porc, miel, capră sau alte mamifere terestre.

„Carnea roșie este o sursă bună de proteine, fier, zinc și B12, care sunt nutrienți necesari pentru funcțiile zilnice ale corpului, creșterea celulelor, repararea țesuturilor, dezvoltarea globulelor roșii etc.”, Stacey Pence, dietetician înregistrat la Universitatea de Stat din Ohio. Wexner Medical Center, a declarat pentru HuffPost. Carnea roșie oferă un complex de grăsimi sănătoase, ca de exemplu grăsimi saturate, grăsimi mononesaturate, acizi grași omega-3 și acid linoleic conjugat.

Ce sunt grăsimile saturate și unde există ele în mâncarea fast food?

Grăsimile saturate se găsesc în alimentele de origine animală, cum ar fi carnea de vită, porc, pasăre, produse lactate cu grăsime, ouă și uleiuri tropicale precum, ulei de nucă de cocos și palmier.

În plus, anumite ghiduri în sănătate ne spun că ar trebui să ne limităm consumul de grăsimi saturate la mai puțin de 10% din caloriile zilnice. Principalele exemple de mâncăruri fast food care conțin grăsimi saturate sunt sandvișurile, inclusiv burgeri, tacos și burritos.

În final, dacă mergem la un grătar, farfuria noastră ar trebui să conțină legume dar și fructe pentru a menține un echilibru sănătos.

Surse:

huffpost.com, https://www.huffpost.com/life/taste

huffpost.com, https://www.huffpost.com/entry/red-meat-burger-limits-health-risks_l_649997a9e4b08f753c2daffd

doctorkiltz.com, https://www.doctorkiltz.com/benefits-of-red-meat/

medicalnewstoday.com, https://www.medicalnewstoday.com/articles/326156#red-meat-and-health

heart.org, https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/eat-smart/fats/saturated-fats

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paraskevopoulos Ioana-Bianca - Web-editor
Numele meu este Paraskevopoulos Ioana-Bianca și sunt studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, la specializarea Comunicare și Relații Publice. Mereu mi-a plăcut să citesc, să scriu și să mă informez în legătură cu anumite subiecte care mi s-au pus în ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân