10 alimente care te ajută să-ți scazi colesterolul

  • Publicat:

O dietă nesănătoasă este una dintre cauzele principale ale unor valori ridicate ale colesterolului. Astfel că, tipul de alimente pe care le consumi are o influență puternică asupra nivelului de colesterol din corpul tău. Iată 10 alimente surprinzătoare care scad rapid colesterolul.

Alimente care scad colesterolul

Mișcarea, alimentația sănătoasă și evitarea viciilor sunt esențiale pentru a va feri de consecințele unui colesterol mărit.

Specialiștii sunt de părere dieta este principala modalitate prin care vă puteți proteja inima și arterele. Iată care sunt cele mai bune alegeri alimentare pe care le puteți face fără a va expune sub amenințarea unui colesterol mărit.

Ovăzul

Ovăzul conține fibre solubile, care pot reduce colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută, care este colesterolul rău din organism. Un bol de ovăz nu numai că aduce o schimbare pozitivă în ceea ce privește sănătatea ta, dar te menține și sătul/ă până la amiază.

Nucile

A mânca nuci în mod regulat poate îmbunătăți colesterolul din sânge. Nucile sunt, de asemenea, bogate în vitamina E, proteine, magneziu și potasiu, care țin corpul la distanță de alte boli. Datorită conținutului ridicat de fibre, acestea împiedică absorbția colesterolului în sânge.

Avocado

Avocado este o sursă excelentă de mulți nutrienți și acizi grași mononesaturați. Astfel, adăugarea acestora la o dietă zilnică poate fi extrem de benefică pentru îmbunătățirea colesterolului LDL din sânge, în special pentru persoanele care se confruntă cu obezitatea.

Peștele gras

Peștele gras este o sursă bună de Omega3 și poate reduce LDL-ul din corp. Asigurați-vă că gătiți peștele la abur în loc să îl prăjiți în ulei pentru a scade semnificativ riscul de boli de inimă.

Soia

Hrana din soia este considerată o modalitate puternică de a reduce nivelul colesterolului din organism. Boabele de soia și toate produsele alimentare ce conțîn soia (tofu, lapte de soia etc), sunt bogate în proteine, minerale și vitamine, ceea ce le face ideale pentru o dietă sănătoasă.

Fructele și legumele

Fructele și legumele sunt bogate în fibre, despre care se știe că scad nivelul colesterolului din organism. Sunt abundente în vitamine și minerale, ceea ce le face cele mai sănătoase surse de alimente. Integrează-le zilnic în mesele tale.

Usturoiul

Usuroiul pate distruge bacterii care sunt rezistente la medicamente și ferește organismul de infecții. Specialiștii susțîn că ingredientul poate reduce tensiunea arterială și colesterolul LDL rău, datorită conținutului sau de alicina, un compus care se găsește în usturoiul crud.

Lămâia

Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, iar consumul zilnic de suc de lămâie poate reduce colesterolul LDL rău din organism. Zeamă de lămâie este bogată în acid citric, ceea ce o face un excelent ”detergent natural” pentru îndepărtarea colesterolului.

Ciocolata amăruie

Conținutul de cacao este principalul ingredient din ciocolată neagră, iar studiile arată că aceasta poate avea efecte benefice asupra vaselor de sânge, precum şi asupra nivelului colesterolului.

Legumele cu frunze verzi

Spanacul, varză kale sau salată verde sunt bogate în substanţe cu rol protector asupra inimii, datorită proprietăţilor hipocolestemiante.

Citește și: Alimente pe care trebuie să le mănânci dacă ești fumător. Îți curăță complet plămânii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
4 remedii imbatabile pentru mahmureală
4 remedii imbatabile pentru mahmureală
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân