4 remedii imbatabile pentru mahmureală

Deși singura modalitate sigură de a evita o mahmureală este să nu consumi prea mult alcool, realitatea este că mulți dintre noi ne vom da întotdeauna în vânt după el. Când sosește dimineața temută de după petrecere, aceste patru remedii pentru mahmureală te vor salva.
  • Publicat:
4 remedii imbatabile pentru mahmureală

Chiar dacă mersul la petreceri și consumul excesiv de alcool este distractiv, trezitul în dimineața următoare cu siguranță nu este. Durerea pulsatilă de cap, senzația de greață și starea generală de oboseală pot transforma dimineața de după petrecere într-o experiență extrem de neplăcută.

Din fericire, există mai multe remedii eficiente pentru ameliorarea simptomelor mahmurelii. Iată patru dintre ele, care te pot ajuta să te simțiți mai bine într-un timp scurt.

Rehidratarea

Motivul principal pentru care mahmureala te lovește atât de tare este că alcoolul poate deshidrata organismul, deoarece acționează ca un diuretic, ceea ce înseamnă că determină producerea crescută de urină, „storcând” corpul de fluide esențiale și electroliți.

Restabilirea nivelului de electroliți este crucială pentru o recuperare rapidă. Încearcă băuturi speciale pentru sportivi, apă de cocos sau câteva pahare de apă în care să pui săruri de rehidratare, pe care le găsești în farmacii. Restabilind nivelul de hidratare, poți ameliora simptomele mahmurelii destul de rapid. 

Un mic dejun bogat în nutrienți 

Consumul unei mese echilibrate, bogate în nutrienți, poate face minuni pentru o mahmureală. Alimentele bogate în antioxidanți, vitamine și minerale pot ajuta la restabilirea echilibrului în corpul tău, ameliorând o parte din stresul suferit din cauza consumului de alcool.

După o noapte petrecută în oraș, ia în considerare să iei micul dejun cu prietenii tăi care suferă și ei de mahmureală. Optează pentru un mic dejun consistent care să includă ouă, cereale integrale, fructe și legume.

Ghimbir și mentă 

Atât ghimbirul, cât și menta au fost folosite de secole pentru a calma stomacurile deranjate și a ameliora starea de greață, făcându-le remedii naturale excelente pentru mahmureală.

Ceaiul de ghimbir sau bomboanele de ghimbir pot ajuta la reducerea stării de greață, în timp ce consumul de ceai de mentă sau bomboanele de mentă pot avea un efect reconfortant. Aceste remedii pot ajuta la calmarea stomacului și la ameliorarea disconfortului asociat cu mahmureala.

Odihnă și somn adecvate 

Uneori, cel mai bun remediu pentru o mahmureală este să oferi pur și simplu corpului tău odihna de care are nevoie. Alcoolul perturbă modelele de somn și poate duce la o noapte agitată, accentuând oboseala și starea de moleșeală care vin odată cu mahmureala.

Oferă-ți timp suficient pentru a dormi și a te recupera. Dacă este posibil, fă o siestă scurtă în timpul zilei pentru a-ți revigora corpul și mintea. Împreună cu alte remedii, odihna suficientă poate contribui semnificativ la accelerarea procesului de recuperare.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân