La ce e bun ceaiul de ghimbir?

Află din materialul video de ce trebuie să bei des ceaiul de ghimbir!

Dacă vă doriți o băutură sănătoasă, cu multiple proprietăți benefice, ceaiul de ghimbir este soluția. Acesta ar putea fi consumat frecvent.

Preparați-l din rădăcină proaspată de ghimbir! După curățarea de coajă, rădăcina trebuie dată pe răzătoare pentru maximum de beneficii. Adăugați apă fierbinte peste rădăcina rasă și obțineți o băutură tonică, energizantă, care are multiple beneficii. Ceaiul de ghimbir se poate bea ca atare sau cu miere și lămâie.

Ghimbirul se foloseste de mii de ani în medicina ayurvedică datorită proprietăților sale.

  • Ghimbirul conține o mulțime de elemente benefice precum potasiul, zincul, calciul, cuprul, magneziul, dar și vitaminele B, C si D.
  • Pe lângă aceste elemente, ghimbirul are și o serie de uleiuri esențiale care acționează împotriva oboselii și a metalelor grele din organism.
  • Ghimbirul este apreciat și recomandat de specialiștii în terapii alternative pentru proprietățile sale antiemetice, antiseptice, expectorante, antifungice, antivirale, analgezice, hipotensive, antiinflamatorii, antibacteriene și antifebrile.
  • Ghimbirul combate disconfortul digestiv și constipația, fiind și un bun aliat al imunității. De altfel, ceaiul de ghimbir poate fi consumat în timpul răcelilor și virozelor.
  • Ceaiul de ghimbir este recomandat persoanelor care au rău de mișcare, hipertensiune, dureri menstruale sau dureri articulare.

Atenție însă în cazul persoanelor cu boli renale, boli cronice sau al gravidelor. Persoanele cu boli cronice, boli renale, care iau tratamente, și femeile însărcinate ar trebui să discute cu medicul înainte de a consuma ceaiul de ghimbir. De asemenea, atenție la excese chiar și în cazul persoanelor sănătoase.

Pentru informații despre sănătate, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok! Nu uitați ca pe youtube să activați notificările!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult