Când devine periculos ceaiul de ghimbir: nu îl consuma în următoarele situații!

Ghimbirul chiar este o plantă-minune, iar ceaiul de ghimbir poate avea o mulțime de efecte pozitive pentru sănătatea organismului tău. Cu toate acestea, chiar și ghimbirul poate deveni periculos în anumite contexte.
  • Publicat:
Când devine periculos ceaiul de ghimbir: nu îl consuma în următoarele situații!
Envato

Ghimbirul chiar este o plantă-minune, iar ceaiul de ghimbir poate avea o mulțime de efecte pozitive pentru sănătatea organismului tău. Cu toate acestea, chiar și ghimbirul poate deveni periculos în anumite contexte.

Iată care sunt acestea:

Nu mai mult de 4-5 g de ghimbir pe zi

Consumat în exces, ceaiul de ghimbir poate avea efecte secundare, cum ar fi disconfortul abdominal, arsuri la stomac, diaree sau iritarea gurii și a gâtului.

O doză mare de ceai de ghimbir poate crește riscul de sângerare în timpul sarcinii, poate scădea nivelul de zahăr din sânge și poate agrava unele afecțiuni cardiace.

Dacă urmezi tratamente anticoagulante, iei medicamente pentru diabet sau pentru tensiune arterială, recomandat este să întrebi medicul de familie dacă poți consuma ceai de ghimbir, și în ce cantități.

Citește și: Ceaiul de ghimbir în sarcină: beneficii şi posibile reacţii adverse

Înainte și după operații

Ceaiul de ghimbir poate afecta procesul de coagularea al sângelui, mai ales în corelare cu anumite medicamente. Efectul său anticoagulant îți poate face rău dacă te pregătești pentru o operație.

Ceaiul de ghimbir, și ghimbirul consumat separat, pot încetini coagularea sângelui și pot crește riscul de sângerare în timpul și după operații.

Dacă ești însărcinată

Deși unele studii au încercat să demonstreze că ceaiul de ghimbir nu contravine cu caracteristicile medicale ale unei sarcinii, totuși cei mai mulți medici trag un semnal de alarmă în ceea ce privește consumul lui în perioada de sarcină.

Rădăcina este contraindicată femeilor însărcinate mai ales în primele trei luni ale dezvoltării fetală – poate chiar stimula un avort.

Dacă ai hipertensiune arterială

Persoanele cu hipertensiune arterială nu ar trebui să consume ghimbir. Acesta accelerează metabolismul și crește vasodilatația, ceea ce poate provoca o tensiune arterială necontrolată, iar tensiunea arterială care nu este sub control poate fi extrem de periculoasă.

Dacă suferi de hipertiroidism

Consumul de alimente termogenice, precum ghimbirul, nu este recomandat celor care suferă de hipertiroidism (afecțiune care se manifestă prin secreția în exces a hormonilor tiroidieni). În acest caz, procesele metabolice sunt deja accelerate, ceea ce creste riscul de a pierde masă musculară.

Alte efecte secundare abdominale precum arsuri la stomac, diaree sau orice altă formă de disconfort la nivelul stomacului pot fi raportate în timpul consumului de ghimbir sau a ceaiului de ghimbir.

Citește și: Ghimbirul, o plantă medicinală universală: antidot împotriva răcelii, dar și tratament pentru tulburările sexuale

Sursă: msn.com

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”