Alimente pe care trebuie să le mănânci dacă ești fumător. Îți curăță complet plămânii!

  • Publicat:

Să ne menținem plămânii sănătoși înseamnă de fapt să avem grijă de tot organismul nostru. Pentru că prin plămâni intră oxigenul care este vital pentru supraviețuirea noastră.

O modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea plămânilor este să includeți alimente cu rol de curățare a plămânilor în dietă dumneavoastră. Desigur, renunțarea la fumat sau sportul sunt și acestea soluții importante pentru sănătatea plămânilor dumneavoastră.

Astăzi vom vorbi însă despre cele mai bune alimente pentru curățarea plămânilor. Iată care sunt acestea!

Alimentele care curăță plămânii

Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi conțin mulți compuși grozavi pentru menținerea plămânilor sănătoși, precum antioxidanții. Aceștia elimina toxinele din organism.

Varza kale, guliile, spanacul, conopida sau broccoli sunt surse excelente de curățare a sângelui și a plămânilor.

Alimentele care conțin carotenoizii

Un alt grup de alimente care vă ajută la detoxifierea plămânilor și la îmbunătățirea capacității acestora sunt alimentele care conțin carotenoizi. Carotenoizii sunt antioxidanți care au un efect de prevenire a cancerului asupra celulelor și țesuturilor.

Roșiile, morcovii, kale, ardeiul roșu, cartofii dulci sunt toate surse bogate în acești antioxidanți care vă vor stimula sănătatea plămânilor.

Alimentele care conțin acizi grași de tip Omega3

Alimentele bogate în omega-3 sunt peștele gras precum macroul și somonul, semințele, nucile și ouăle.

O dietă bogată în Omega3 ajută sângele să curgă eficient prin plămâni și prevenine bolile respiratorii inflamatorii și infecțioase.

Alimentele care conțin flavonoide

Majoitatea fructelor, fructele de pădure și citricele conțîn flavonoide care sunt excelenți pentru curățarea plămânilor. Acești compuși care se găsesc în mod natural au un efect antioxidant asupra multor organe din organism, inclusiv asupra plămânilor.

Alimentele bogate în magneziu

Alimentele care conțin magneziu vă pot menține sănătatea plămânilor și vă pot ajuta să vă asigurați că aceștia funcționează corect. Bananele, de pildă, sunt o sursă excelentă de magneziu.

Usturoiul

Usuroiul pate distruge bacterii care sunt rezistente la medicamente și ferește organismul de infecții. Specialiștii susțin că ingredientul are reale proprietăți antibiotice, datorită conținutului sau de alicina, un compus care se găsește în usturoiul crud.

Ceaiul verde

O modalitate de a vă menține plămânii sănătoși este consumul de ceai verde. Proprietățile benefice ale ceaiului verde sunt, de asemenea, folosite pentru a stimula sănătatea cardiovasculară, pentru a proteja împotriva diferitelor tipuri de cancer, pentru a îmbunătăți funcția creierului și pentru a proteja împotriva infecțiilor.

Apa

Specialiștii au descoperit că unul dintre semnele deshidratării este creșterea bronșitei și a astmului. Astfel, a avea suficientă apă în organism este esențial pentru sănătatea plămânilor, încât reglează distribuția corectă a mineralelor și a sărurilor.

CONCLUZIE

În general, includerea alimentelor care curăță plămânii în dieta ta poate ajuta la prevenirea multor probleme legate de plămâni și te poate menține sănătos. Însă, așa cum am subliniat și mai sus, renunțarea la fumat este, de departe, cea mai bună modalitate de a-ți îmbunătăți sănătatea plămânilor.

*Fumatul este o cauză majoră a bolilor pulmonare și crește riscul de a dezvolta cancer pulmonar și boli pulmonare obstructive cronice (BPOC).

O altă modalitate de a-ți întări plămânii și de a-i menține în formă și sănătoși este să faci mișcare. Exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui, îți întăresc inima și scad nivelul de colesterol în mod natural.

Citește și: De ce simt fumătorii că nu pot „lăsa țigara din mână”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân