7 antibiotice naturale, eficiente în tratarea infecțiilor

Aceste alimente ar trebui să facă parte dintr-o dietă echilibrată și, MARE ATENȚIE, nu înlocuiesc prescripția medicală, chiar dacă sunt antibiotice naturale.
  • Publicat:

Din fericire există câteva substanțe naturale care au proprietăți antibacteriene, iar printre acestea includem usturoiul, ghimbirul și mierea. În mod normal, aceste alimente ar trebui să facă parte dintr-o dietă echilibrată și, MARE ATENȚIE, nu înlocuiesc prescripția medicală, chiar dacă sunt antibiotice naturale.

Antibiotice naturale pentru combaterea infecțiilor

Iată ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească din dietă pentru că te pot ține la distanță de infecții.

Usturoiul

De-a lungul anilor s-a demonstrat că usturoiul este cunoscut pentru prevenție și puterile curative. Cercetările arată că este eficient în tratarea sau formarea bacteriilor, inclusiv în caz de Salmonella și Escherichia coli (E. coli).

Mierea

Încă de pe vremea lui Aristotel, mierea a fost folosită în tratarea și vindecarea rănilor, dar și prevenirea infecțiilor. Acest aliment ajută la vindecarea rănilor cronice, arsurilor, ulcerelor, iar acest efect antibacterian se datorează conținutului de peroxid de hidrogen.

Ghimbirul

Ghimbirul se clasează glorios pe lista celor mai eficiente antibiotice naturale. Mai multe studii, inclusiv unul publicat în 2017, arată că acest aliment are capacitatea de a lupta împotriva mai multor tulpini ale bacteriilor.

Echinacea

Echinacea s-a folosit ani la rând în tratarea infecțiilor și rănilor, iar cercetătorii au înțeles de ce. Extractul de echinacea poate distruge mai multe tipuri de bacterii, inclusiv Streptococcus pyogenes, responsabili pentru sindromul de șoc toxic și Fasceita necrozantă

Goldenseal

Consumată de cele mai multe ori în ceaiuri sau capsule, această plantă are menirea de a trata probleme digestive și respiratorii. De asemenea, combate diareea bacteriană și infecțiile tractului urinar.

Cuișoare

Cuișoarele au fost folosite în mod tradițional în procedurile dentare. Cercetările arată că extractul de apă de cuișoare este eficient în lupta mai multor tipuri de bacterii, inclusiv E.coli.

Oregano

Unii cercetători susțin că oregano întărește sistemul imunitar și acționează ca un antioxidant. În plus, conține și proprietăți antiinflamatorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia