Slăbiţi rapid fără regimuri draconice!

Începând cu micul dejun şi sfârşind cu cina, mesele trebuie să fie mici şi dese. Multe persoane sar peste micul dejun crezând că îşi ajută silueta, însă se înşală. Organismul are nevoie de energie de la primele ore ale dimineţii pentru a funcţiona normal tot restul zilei, iar privarea lui de micul dejun duce la carenţe în următoarele ore.
  • Publicat:
Slăbiţi rapid fără regimuri draconice!

 

O siluetă de vis nu presupune întotdeauna urmarea unor diete stricte care să nu ne permită să mâncăm mai nimic. Specialiştii susţin că cel mai sănătos mod de a scăpa de kilogramele în plus este schimbarea stilului alimentar şi adoptarea unor obiceiuri sănătoase care vor face ca acest proces să se deruleze în mod natural şi fără riscuri pentru sănătate.

 
1. Mâncaţi de 5 ori pe zi



Începând cu micul dejun şi sfârşind cu cina, mesele trebuie să fie mici şi dese. Multe persoane sar peste micul dejun crezând că îşi ajută silueta, însă se înşală.

 
Organismul are nevoie de energie de la primele ore ale dimineţii pentru a funcţiona normal tot restul zilei, iar privarea lui de micul dejun duce la carenţe în următoarele ore. Rezultatul: o foame continuă toată ziua şi nevoia de a consuma alimente nesănătoase. 

 
2. Beţi multă apă



Apa ajută la eliminarea din organism a tuturor deşeurilor, prin urmare şi a surplusului de kilograme. Beţi cel puţin 8 pahare de apă pe zi.


3. Consumaţi fructe cu regularitate

Înlocuiţi gustările nesănătoase ce constau în iaurturi dulci cu arome de fructe, ciocolată, chipsuri sau covrigei, cu un fruct. Vă ţine de foame o perioadă, iar organismul va primi un aport însemnat de vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali, fără însă a creaa dezechilibre. Fructele nu conţin grăsimi sau zaharuri periculoase, nici calorii în exces. 




4. Mâncaţi încet şi învăţaţi să vă opriţi la timp



Nu este nevoie să mâncaţi tot din farfurie doar pentru că aţi plătit o sumă consistentă la restaurant sau de ruşinea gazdei care vă tot îndeasă bucate care mai de care dinainte. Vă faceţi un mai mare serviciu dacă vă opriţi exact atunci când simţiţi că foamea a dispărut.

Mai reţineţi că este nevoie de 15 – 20 de minute de la debutul mesei pentru a se instala senzaţia de saţietate, iar dacă mâncaţi lent veţi reuşi să vă săturaţi cu o cantitate mai mică de mâncare decât dacă mâncaţi în repede.


5. Atenţie la caloriile lichide

Poate că sunteţi atenţi la ceea ce puneţi în farfurie, însă atunci când vine vorba de hidratare faceţi tot felul de alegeri greşite, vă îngrăşaţi!

Astfel, puteţi lua rapid în greutate mâncând doar salată, dar beţi cantitaăţi mari de băuturi energizante, lapte integral, sucuri foarte dulci etc. Alegeţi doar apa şi un ocazional, un pahar cu suc proaspăt preparat în casă.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”