Zumba: energie, slăbire, endorfine!

Vă place muzica? Vă place dansul? Vreţi să slăbiţi? Vreţi să vă tonifiaţi? Vreţi să endorfine? Vreţi mai multă energie? Vreţi să vă faceţi noi prieteni? Ei bine, toate acestea au un singur răspuns: Zumba. Antrenamentul a fost conceput de dansatorul şi coregraful columbian Alberto Beto Perez dintr-o întâmplare – într-o zi a uitat CD-ul cu muzica pentru aerobic şi s-a folosit de muzica pe care o avea la îndemână: melodii latino.

Vă place muzica? Vă place dansul? Vreţi să slăbiţi? Vreţi să vă tonifiaţi? Vreţi să endorfine?

Vreţi mai multă energie? Vreţi să vă faceţi noi prieteni?

Ei bine, toate acestea au un singur răspuns: Zumba.

Antrenamentul a fost conceput de dansatorul şi coregraful columbian Alberto Beto Perez dintr-o întâmplare –  într-o zi a uitat CD-ul cu muzica pentru aerobic şi s-a folosit de muzica pe care o avea la îndemână: melodii latino.

De atunci, milioane de oameni de pe întreaga planetă se bucură de această “eroare”. Zumba este perfectă pentru oricine şi orice corp. Fiecare clasă de zumba este concepută pentru a aduce zâmbetul pe buze şi pentru a ne face să transpirăm.

Antrenamentul se desfăşoară sub forma unei petreceri de fitness. Se combină mişcări de intensitate mică cu cele de maximă intensitate, se ard multe calorii, se eliberează multe endorfine. Este un antrenament eficient şi distractiv. În funcţie de vârstă şi intensitate s-au create şi alte variante ale antrenamentului: Zumba Step, Aqua Zumba, Zumba Sentao, Zumba Gold (seniori activi), Zumba Kids.

Pagina 1 din 2
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică