Mușchii fesieri: motive pentru care nu ai rezultate oricât de mult i-ai antrena

Iată care sunt greșelile frevente pe care le facem atunci când antrenăm mușchii fesieri și nu observăm rezultate.
  • Publicat:
Mușchii fesieri: motive pentru care nu ai rezultate oricât de mult i-ai antrena
Foto: pexels

Ori de câte ori am mers la sală și am lucrat cu un antrenor personal mi s-a pus întrebarea „Ce obiective ai?”. Bineînțeles, răspunsul era întotdeauna același, și anume să dezvolt mai multă masă musculară în zona fesierilor și să-i definesc. Ce nu am înțeles de la bun început a fost faptul că este o grupă musculară destul de complexă, iar rezultatele nu apar peste noapte, ci în timp. Iar când zic în timp, mă refer la câteva luni sau poate chiar ani, în funcție de rezultatele pe care ți se dorești. În același timp contează foarte mult și să fii constant în privința asta. Să nu uităm că și geneticul joacă un rol extrem de important, la fel și anatomia corpului, dar haideți să vedem mai exact care sunt greșelile frevente pe care le facem atunci când antrenăm mușchii fesieri și nu observăm rezultate.

De ce nu ai rezultate când îți antrenezi mușchii fesieri?

Nu faci corect exercițiile

Postura pe care o adopți în timpul exercițiilor este motivul #1 pentru care nu ai rezultate. De exemplu, genuflexiunile sau squaturile sunt cele mai bune exerciții în acest sens și au numeroase beneficii, dar doar atunci când sunt corect executate. Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când executăm acest exercițiu este că ne îndoim foarte mult genunchii în loc să ne ducem șoldurile în exterior. Imaginează-ți că mișcarea trebuie să fie similară momentului în care te așezi pe un scaun.

Nu folosești greutăți mai mari

Majoritatea femeilor sunt mai puternice decât cred și pot ridica greutăți mult mai mari fără să fie conștiente de lucrul acesta. Dacă vrei să vezi progres și rezultate trebuie să-ți provoci mușchii și să-i stimulezi să crească. Asta nu înseamnă să faci zilnic o repetare în plus. Se recomandă ca un exercițiu să fie alcătuit din 3-4 seturi de câte 10-12 repetări, cu o pauză de 2 minute, dar cu greutăți cât mai mari.

Nu faci genuflexiunile destul de profunde

În momentul în care faci genuflexiuni, poziția corpului trebuie să fie următoarea: șoldurile să fie paralele cu genunchii sau sub genunchi. Există două motive pentru care o persoană nu poate face genuflexiuni mai profunde, iar acelea sunt mobilitatea limitată și faptul că ții picioarele prea restrânse.

Nu faci alte exerciții înafară de genuflexiuni

Genuflexiunile nu sunt singurele exerciții care promit fesieri de invidiat. Important este ca atunci când lucrezi această grupă musculară să o lucrezi din toate unghiurile. Chiar și genuflexiunile sunt de mai multe feluri, dar pe lângă aceste variante mai poți face fandări, îndreptări sau abducții, de exemplu.

Mușchii fesieri nu cresc dacă nu ai o alimentație corectă

Nu poți crește masa musculară, mai ales în zona fesierilor, dacă nu ai o dietă corespunzătoare. Ai nevoie de un surplus caloric, acesta fiind necesar pentru creșterea masei musculare. Mai exact, încearcă să consumi 100-300 de calorii în plus. De asemenea, nutriția înainte și după antrenament joacă și ea un rol important. Înainte de antrenament trebuie să mănânci bine și să te hidratezi pentru a avea energie, dar ai grijă cu cât timp înainte de antrenament iei masa pentru a putea digera alimentele, în special carbohidrații.

Uiți de perioada de recuperare

În momentul în care lucrezi orice grupă musculară trebuie să-i oferi 48 de ore de recuperare. Cu fiecare antrenament, mușchiul este solicitat, iar pentru următorul trebuie să fie mai puternic. Așadar, dacă îți antrenezi fesierii, nu o face două zile la rând. Asigură-te că îi antrenezi de cel puțin două ori pe săptămână și rămâi constantă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân