Cosmina Grigore, coach: Cum i s-a schimbat corpul după Covid19

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cosmina Grigore, coach: Cum i s-a schimbat corpul după Covid19
Cosmina Grigore, foto Fab Squad

Primul pacient devenit patient coach în România – Cosmina Grigore – vorbeşte deschis despre cum i s-a schimbat corpul, emoțiile după ce a suferit de coronavirus în noiembrie 2020. Cosmina este Coach Integrative de Lifestyle & Mentalities Changer, ghidează atât  antreprenori dar și pacienți cu cancer către autocunoaștere și depășirea limitelor.

CSÎD: Ce ai mai descoperit în ultima vreme la corpul tău minunat?

Cosmina Grigore: În ultimul an corpul meu nu a mai fost la fel. L-am simțit. A fost mai slab. I-a fost destul de greu să își revină după cele 3 săptămâni în care s-a luptat cu efectele produse în corp de covid în noiembrie 2020. Oboseala a persistat luni de zile. Inima a fost afectată. Sângele mai “gros”.

Efectele post-covid s-au resimțit peste luni de la îmbolnăvire

CSÎD: Ce alte efecte a mai avut coronavirus asupra corpului tău?

Cosmina Grigore: Am avut probleme cu somnul, o poftă nebună de alimente acide, inflamatoare pentru corp. Inflamația cere inflamație. Mi-am simțit corpul slăbit, voința slăbită. Libidoul foarte scăzut. M-am îngrășat destul de mult. Mai ales de la tratamentul pentru inimă pe care am început să îl iau post covid.

CSÎD: Cum ai ținut în frâu partea emoțională?

Cosmina Grigore: Am lucrat mult cu mine în 2021 mai ales din punct de vedere inteligență emoțională. Am investit mult în mine din acest punct de vedere. Am acceptat că nu mai pot face sport așa cum făceam și am așteptat. Dat fiind contextul meu (fost pacient cu cancer) mi-a fost frică de faptul că atâta inflamație mă va afecta. Mi-a fost greu să navighez din punct de vedere emoțional diverse simptome pe noi, pacienți în remisie, le putem considera semne ale faptului că Marele C revine.

CSÎD: Cum ai ieșit din nou la lumină, căci strălucești?

Cosmina Grigore: Pe măsură ce înțelegeam ce trăiesc, corectăm. Pe măsură ce corectăm, corpul răspundea și, ușor, ușor, m-am recalibrate. Îmi doream de foarte mulți ani să fac anumite lucruri pentru mine și am început cu teatru. Asta m-a ajutat enorm. Este o regulă pentru mine și felul meu de a fi: plăcerea îmi creează context în care pot fi eu. Iar teatru mi-a creat un context de plăcere. Era o plăcere să mă întâlnesc cu mine în varii feluri. Drept urmare, corpul s-a recalibrat și el.

Cosmina Grigore, foto Fab Squad
Cosmina Grigore, foto Fab Squad

Cosmina iubește plimbările lungi

CSÎD: Ce tip de mișcare te ajută și îți place?

Cosmina Grigore: Fac mișcare, sport de mulți ani. Sunt instructor de pilates. Fac plimbări lungi. 2021 a fost însă un an atipic din toate punctele de vedere. Iar acum revin, ușor ușor, la mai multă mișcare. De regulă îmi plac și practic următoarele: squash, badminton, hiking, biking, pilates, dans, fitness, dragon boat, caiac. Iar 2022 este un an de continuă recalibrare. De curând, descopăr beneficiile și provocările dansului la bară.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cosmina Grigore - Life coach
Cosmina Oana Grigore este life coach integrativ și primul coach pentru pacienții diagnosticați cu cancer, din România. După ce și-a schimbat radical dieta în urmă diagnosticării cu cancer în 2013, s-a certificat ca Technician Nutriționist, iar apoi a făcut o mulțime de cursuri în diferite ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân