Cosmina Grigore, life coach: Despre diagnosticul de cancer și păstrarea feminității

Cosmina Grigore, life coach, vorbește foarte frumos despre păstrarea feminității, chiar și după cancer.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Feminitatea are nevoie de un cadru în care să se dezvolte, ne-a spus Cosmina Grigore, life coach, la emisiunea Ce se întâmplă doctore Live. ÎN plus, ea a vorbit și de importanța unei relații în viața femei ce trece printr-un diagnostic de cancer.

Importanța relației este crucială pentru femeia care trece prin diagnosticul de cancer. Care este rolul partenereului pentru ca femeia cu cancer, când ajunge acasă, să poată să se deschidă și să poată să treacă peste șocul diagnosticului, dar și peste toate schimbările care vin odată cu acesta. Cosmina Grigore, life coach, a povestit că din experiența ei de lucru cu femeile ( coaching cu pacientele dignosticate cu cancer) a conștientizat că oricât de mult ar încerca să le „repună” într-un mindset de echilibru, în momentul în care ele ajung acasă, în familie, în relație, sau în raport cu orice persoană masculină din viața lor ( că este șeful, fratele sau soțul) au nevoie de niște repere de masculin sănătos. Doar astfel își pot menține feminitatea în termeni sănătoși, echilibrați,  această feminitate atât de pusă la încercare de un diagnostic greu precum e cancerul. Doar în raport cu masculinul, o femeie se poate recalibra, reconecta cu propria feminitate.

Viața noastră este o experiență duală: parcurgem viața la braț cu moartea, parcurgem siguranța alături de nesiguranță, întotdeauna ne trăim viața, experiențele, între aceste două posibilități. Exact același lucru se întâmplă și cu feminitatea, spune life coach-ul. Nu poți să vorbești de feminin fără masculin, cum nu poți vorbi de masculin fără feminin. „Și ne referim la cele două tipuri de energii, nu la entitățile de bărbat și femeie”, spune Cosmina Grigore care e de părere că orice femeie trebuie să învețe să coexiste cu aceste două energii – masculin și feminin – atât în interiorul nostru, cât și în exterior. Exact de acest lucru se ocupă Cosmina Grigore în lucrul cu femeile!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Cosmina Grigore - Life coach
Cosmina Oana Grigore este life coach integrativ și primul coach pentru pacienții diagnosticați cu cancer, din România. După ce și-a schimbat radical dieta în urmă diagnosticării cu cancer în 2013, s-a certificat ca Technician Nutriționist, iar apoi a făcut o mulțime de cursuri în diferite ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Life coach
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Rețete ușoare pentru zilele calde
Rețete ușoare pentru zilele calde