Rețetă de fursecuri amaretti din 4 ingrediente. Perfecte pentru masa de Crăciun, se topesc în gură!

  • Publicat:
Rețetă de fursecuri amaretti din 4 ingrediente. Perfecte pentru masa de Crăciun, se topesc în gură!
Foto: profimediaimages.ro

Dacă nu ești fan cozonaci de Crăciun, îți propunem o rețetă de fursecuri amaretti delicioase, care vor face senzație la mesele festive. Pe lângă faptul că se prepară rapid, aceste fursecuri pot fi păstrate în pungi, borcănașe sau cutii cu capac cel puțin o săptămână. Deci nu trebuie să te aglomerezi cu bucătăreala în pragul sărbătorilor. Le poți face din timp astfel încât zilele de concediu să fie dedicate doar relaxării. 

Pentru această rețetă de fursecuri amaretti – foarte iubite în Italia – ai nevoie doar de 4 ingrediente. „Chifteluțele” dulci se dau la cuptor pentru 15 minute, apoi se savurează alături de o cafea, un ceai călduț aromat sau, de ce nu, o cană de ciocolată caldă făcută tot acasă. Vezi mai jos rețeta simplă, fără gluten și fără lapte!

Fursecuri amaretti: ingrediente necesare

  • 220 de grame de făină de migdale
  • albușul de la 2 ouă
  • 200 de grame de zahăr tos alb, zahăr brun nerafinat (dacă vrei să obții fursecuri cu o culoare mai închisă) sau zahăr pudră (+ câteva zeci de grame pentru a pudra fursecurile)
  • coaja de la o lămâie bio, dată pe răzătoare

Mod de preparare fursecuri amaretti

Se pun într-un castron făina de migdale, zahărul și coaja de lămâie și se amestecă bine cu o lingură de lemn sau o spatulă de silicon.

Albușurile se bat cu un tel într-un castron separat până devin spumă tare, apoi se toarnă peste amestecul uscat și se omogenizează bine compoziția.


NOTĂ: dacă vrei să pregătești cu altă ocazie aceste fursecuri, dar vrei să faci în avans aluatul, îl poți păstra la congelator, într-o pungă tip zip-lock, până la o lună. Când vine ziua cea mare, scoate aluatul din congelator și lasă-l la frigider 2-3 ore înainte să formezi biluțele.


Din aluatul obținut, formează biluțe mici cu mâinile sau cu o lingură specială de înghețată. Dacă aluatul este foarte lipicios și greu de manevrat, acoperă-ți palmele cu puțin zahăr pudră.

Biluțele astfel formate se așază pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt, acoperită cu folie alimentară. Se lasă la frigider aproximativ o oră, apoi se dau prin zahăr pudră și se aplatizează puțin în palmă, ca și cum ai face chiftele.

Așază fursecurile din nou în tava tapetată cu hârtie de copt. Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă fursecurile la copt timp de 15-18 minute, până capătă o culoare aurie.

Fursecurile se vor mai întări odată ce se răcesc, așa că nu te îngrijora dacă sunt mai moi când le scoți din cuptor, fierbinți. Poftă bună!

Foto: profimediaimages.ro
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”