Cea mai simplă rețetă de ciocolată caldă de casă. Trucul să iasă groasă și cremoasă

Ciocolată caldă de casă • Rețetă de ciocolată caldă densă • Ciocolată caldă cu bezele sau marshmallows • Ciocolată caldă cu lapte și ciocolată amăruie
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cea mai simplă rețetă de ciocolată caldă de casă. Trucul să iasă groasă și cremoasă
Sursa foto: Shutterstock

Ciocolată caldă de casă – da, asta e tot ce îmi doresc în zilele friguroase! Și pentru că plicurile cu tot felul de prafuri dubioase din comerț nu mi-au câștigat încrederea și nici nu sunt pe placul meu, mi-am propus să fac acasă acest deliciu. Rezultatul – o băutură caldă densă, cremoasă, dulce atât cât trebuie, numai bună să-mi încălzesc corpul și să-mi recapăt buna-dispoziție.

Vă invit să aflați rețeta de ciocolată caldă de casă din doar 2 ingrediente. Încă 3 sunt opționale, dar vă garantez că ciocolata caldă va fi perfectă, oricare variantă ați alege!

Ciocolată caldă de casă – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru o cană de ciocolată caldă densă:

Foto: Paula Rotaru

Mod de preparare:

Pune laptele la încălzit, într-un ibric, la foc mediu spre mic mai degrabă.

Pune pătrățelele de ciocolată peste laptele din ibric și lasă pe foc până se omogenizează, amestecând încontinuu cu o linguriță.

Când laptele ajunge aproape de punctul de fierbere și ciocolata s-a topit complet, oprește focul.

Acum e momentul să adaugi extractul de vanilie, dacă îl ai și dacă îți place. Amestecă din nou și pune ciocolata caldă în cană.

Servește ciocolata caldă cu frișcă sau bezele pe deasupra, sau simplă, e delicioasă oricum!

Vezi mai jos o altă variantă de preparare a ciocolatei calde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”