Cea mai bună mâncărică de vinete cu ceapă. Are puține calorii, dar e foarte gustoasă!

  • Publicat:
Cea mai bună mâncărică de vinete cu ceapă. Are puține calorii, dar e foarte gustoasă!
Sursa foto: Shutterstock

Ce-ai spune de o mâncărică de vinete ușoară, dietetică și tare gustoasă? Îți promitem că este un preparat foarte ușor de gătit, sățios și delicios. Garantat n-ai cum să greșești, pentru că îți spunem, pas cu pas, ce ai de făcut ca să obții o delicioasă mâncărică de vinete cu ceapă uscată sau verde.

Dacă vrei să faci un preparat mai consistent, îți recomandăm ghiveciul de legume (rattatouile) în vas de lut, la cuptor, cu morcovi, ciuperci, dovlecei, ardei gras și tot felul de legume și condimente sănătoase. Dar dacă vrei ceva rapid, îți recomandăm această rețetă ușoară de tocăniță de vinete!

Citește și: Cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete cu gogoșari copți. Îți spunem toate secretele, ca să obții o zacuscă de nota 10!

Mâncărică de vinete cu ceapă: ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 4 fire de ceapă verde sau 1 ceapă uscată mare
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei capia
  • 200 mililitri suc de roșii
  • Zeama de la o lămâie
  • sare și piper, după gust

Citește și: Cum se face sucul de roșii pentru iarnă – REȚETA. Condimentul care îi dă un gust nemaipomenit

Rețetă de tocăniță de vinete

Curăță vinetele de coajă și taie-le în cuburi mai mari sau fâșii groase. Stoarce zeama de la o lămâie peste vinetele așezate într-o sită și presară o linguriță de sare grunjoasă. Lasă-le 10 minute în sită sau pe un tocător de lemn să elimine lichidul amar.

Toacă ceapa și ardeiul capia în cubulețe mici.

Încălzește uleiul într-un wok mare, pune ceapa și ardeiul capia, un praf de sare și amestecă. Lasă la călit 2-3 minute, pe foc mediu.

Citește și: Trucul simplu prin care cureți mai ușor ardeii copți de coajă

Adaugă fâșiile/cuburile de vinete stoarse de lichid, sosul de roșii și o cană cu apă (sau cât să acopere legumele, astfel încât să aibă în ce fierbe). Amestecă bine, potrivește de sare și piper și pune capacul.

Lasă la foc mic 20-25 de minute sau până când vinetele sunt moi și pot fi ușor pătrunse cu furculița.

Servește mâncărica de vinete ca atare sau ca garnitură, lângă o porție de orez sau quinoa.

Citește și: Secretul celor mai gustoși gogoșari în oțet, fără fierbere. INGREDIENTUL care îi menține crocanți

mâncărică de vinete cu ceapă ardei gras sos de roșii
Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”