Găluşte de griș pufoase pentru supă – cum prepari găluște fragede din 5 ingrediente

Găluște de griș pufoase pentru supă - ai nevoie doar de 5 ingrediente! Vezi ingredientele şi metoda de preparare pentru găluşte pufoase și delicioase.
10.01.2021
Găluşte de griș pufoase pentru supă - cum prepari găluște fragede din 5 ingrediente
Sursa foto: Shutterstock

Găluște de griș pufoase, fragede, delicioase – nimic nu se compară cu o supă fierbinte de pui în care plutesc agale dodoloaşe de găluşte de griș pufoase şi moi care se topesc pur şi simplu în gură.

Problema e că mulţi încă nu au aflat secretul găluştelor perfecte, iar rezultatul e un cocoloş de griş tare şi fără gust, care mai degrabă seamănă cu un cartof crud. Astăzi vei afla însă care sunt trucurile prin care poţi obţine găluşte de griș pufoase, fragede şi delicioase.

Găluște de griș pufoase – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru 12 găluște mari:

Mod de preparare găluşte de griș pufoase şi fragede pentru supă:

  1. Se amestecă grişul cu sarea şi bicarbonatul de sodiu într-un bol şi se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei.
  2. Se bat bine ouăle întregi, apoi se adaugă peste ingredientele uscate şi se continuă amestecarea cu o furculiţă sau un tel, până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. La final se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se încorporează bine în compoziţie (puteţi renunţa la pătrunjel dacă nu vă place).
  3. Se lasă amestecul la frigider pentru 10-15 minute.
  4. Se pune la fiert o oală mare cu apă, umplută pe jumătate.
  5. Se scoate amestecul de găluşte de la frigider şi se pune cu linguriţa în apa care fierbe (lăsaţi focul mai mic). Se pune capacul pe oală şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Rezistaţi tentaţiei de a lua capacul de pe oală sau să amestecaţi în găluşte cu lingura – acesta este un truc care ajută la frăgezimea şi „pufoşenia” găluştelor, fără ca acestea să se destrame.
  6. Se scot găluştele cu o spumieră pe un platou întins şi apoi se adaugă în supă. Poftă bună!
Supă de pui cu găluște de griș
Supă de pui cu găluște de griș pufoase
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras