Frișca din lapte de cocos: fără lactoză, fără zahăr, delicioasă

  • Publicat:
Frișca din lapte de cocos: fără lactoză, fără zahăr, delicioasă
Sursa foto: Shutterstock

Frișca din lapte de cocos este o alternativă grozavă fără lactoză, vegană și foarte ușor de preparat. Are o textură la fel de pufoasă și este delicioasă.

O poți folosi pentru a decora torturi, prăjituri, tarte care se țin la frigider sau pentru un frappe de matcha energizant ori un frappuccino răcoritor de vară.

Pentru a se întări așa cum trebuie, îți recomandăm să ții frișca din lapte de cocos la frigider minimum 4 ore sau peste noapte. Un alt sfat util este să folosești lapte de cocos de calitate, ținut în prealabil la rece. Și vasul în care bați frișca trebuie să fie rece, deci ține-l la frigider în prealabil măcar 10 minute.

Pentru a evita să fie apoasă, frișca trebuie îndulcită cu stevia pudră. Desigur, poți folosi zahăr pudră dacă îți permite silueta și starea de sănătate. Sau poți adăuga sirop de arțar.

Frișca din lapte de cocos: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • O conservă de 400 ml lapte de cocos
  • Un praf de stevia pudră (cât iei cu 3 degete) sau 1 linguriță de sirop de arțar sau o lingură cu vârf de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)

Mod de preparare:

Scoate laptele de cocos (doar partea solidă, nu și lichidul) din conservă cu ajutorul unei linguri, într-un vas mare de sticlă abia scos de la frigider.

Mixează laptele de cocos timp de 1 minut, apoi adaugă stevia pudră și extractul de vanilie (opțional). Continuă să mixezi încă 1 minut sau până când frișca are textură fermă. Evită să mixezi prea mult, pentru că există riscul ca frișca să se taie. Gustă și mai adaugă îndulcitor, dacă simți nevoia.

Pune vasul cu frișcă la frigider, acoperit cu folie alimentară. Scoate frișca din lapte de cocos de la frigider după minimum 4 ore. Decorează deserturile preferate și nu uita că acestea trebuie ținute la frigider ca să nu se înmoaie frișca de pe ele.

Vezi mai jos și rețeta video:

Sursă rețetă: minimalistbaker.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”