Frișca din lapte de cocos: fără lactoză, fără zahăr, delicioasă

13.06.2021
Frișca din lapte de cocos: fără lactoză, fără zahăr, delicioasă
Sursa foto: Shutterstock

Frișca din lapte de cocos este o alternativă grozavă fără lactoză, vegană și foarte ușor de preparat. Are o textură la fel de pufoasă și este delicioasă.

O poți folosi pentru a decora torturi, prăjituri, tarte care se țin la frigider sau pentru un frappe de matcha energizant ori un frappuccino răcoritor de vară.

Pentru a se întări așa cum trebuie, îți recomandăm să ții frișca din lapte de cocos la frigider minimum 4 ore sau peste noapte. Un alt sfat util este să folosești lapte de cocos de calitate, ținut în prealabil la rece. Și vasul în care bați frișca trebuie să fie rece, deci ține-l la frigider în prealabil măcar 10 minute.

Pentru a evita să fie apoasă, frișca trebuie îndulcită cu stevia pudră. Desigur, poți folosi zahăr pudră dacă îți permite silueta și starea de sănătate. Sau poți adăuga sirop de arțar.

Frișca din lapte de cocos: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • O conservă de 400 ml lapte de cocos
  • Un praf de stevia pudră (cât iei cu 3 degete) sau 1 linguriță de sirop de arțar sau o lingură cu vârf de zahăr pudră
  • 1 linguriță de extract de vanilie (opțional)

Mod de preparare:

Scoate laptele de cocos (doar partea solidă, nu și lichidul) din conservă cu ajutorul unei linguri, într-un vas mare de sticlă abia scos de la frigider.

Mixează laptele de cocos timp de 1 minut, apoi adaugă stevia pudră și extractul de vanilie (opțional). Continuă să mixezi încă 1 minut sau până când frișca are textură fermă. Evită să mixezi prea mult, pentru că există riscul ca frișca să se taie. Gustă și mai adaugă îndulcitor, dacă simți nevoia.

Pune vasul cu frișcă la frigider, acoperit cu folie alimentară. Scoate frișca din lapte de cocos de la frigider după minimum 4 ore. Decorează deserturile preferate și nu uita că acestea trebuie ținute la frigider ca să nu se înmoaie frișca de pe ele.

Vezi mai jos și rețeta video:

Sursă rețetă: minimalistbaker.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras