Frappe de matcha cu lapte vegetal: o băutură energizantă delicioasă

  • Publicat:
Frappe de matcha cu lapte vegetal: o băutură energizantă delicioasă
Sursa foto: Shutterstock

Frappe de matcha delicios și răcoritor, preparat acasă – încearcă această rețetă simplă și vei economisi banii cheltuiți la coffee shop!

Acest frappe de matcha poate fi preparat cu lapte de vacă, dar dacă ai probleme cu lactoza, îl poți înlocui cu lapte vegetal: de migdale, de ovăz, de cocos sau de soia. Are o textură cremoasă și un gust răcoritor, perfect în zilele călduroase când ți-e poftă de o băutură energizantă rece.

Matcha este o pudră obținută din măcinarea fină a frunzelor de ceai verde de înaltă calitate și are o mulțime de beneficii. Pudra de matcha este bogată în antioxidanți care reduc riscul de boli cardiovasculare, diverse forme de cancer și reglează tensiunea, colesterolul și zahărul din sânge.

Poți face din pudra de matcha un ceai sau o cafea cu efect energizant sau o poți adăuga în diverse preparate, de la supe, guacamole, brioșe sau un cheesecake vegan cu matcha fără brânză, fără zahăr și fără coacere.

Iată cum se prepară un delicios frappe de matcha.

Rețetă de frappe de matcha: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 1 linguriță de pudră de matcha
  • 1 linguriță de apă fierbinte
  • 1 cană de apă caldă (150 de mililitri)
  • Lapte vegetal
  • Gheață
  • Sirop (opțional)

Mod de preparare:

Pune într-un castronel pudra de matcha și adaugă 1 linguriță de apă fierbinte. Amestecă bine până pudra este complet omogenizată și obții o pastă.

Adaugă cana de apă caldă, amestecă și lasă la frigider pentru 15 minute.

Pune cuburi de gheață într-un pahar înalt de 500 de mililitri și adaugă lapte vegetal până umpli două treimi din pahar.

Acum este momentul să adaugi siropul cu aroma preferată, dacă vrei un frappe mai dulce. Amestecă bine și la final adaugă matcha lichidă. Amestecă din nou bine și servește simplu sau cu puțină frișcă pe deasupra.

O altă variantă de frappe de matcha în rețeta video de mai jos:

Sursă rețetă: acozykitchen.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”