Frappe cu frişcă şi topping de caramel – cea mai simplă reţetă

În loc să cheltuiţi o mică avere pe un frappe la terasă, ce-aţi spune să vi-l faceţi acasă, oricând vă este poftă? Vă oferim în cele ce urmează o reţetă simplă, dar delicioasă, de frappe cu ness, lapte, frişcă şi topping de caramel.
15.05.2021
Frappe cu frişcă şi topping de caramel - cea mai simplă reţetă
Sursa foto: Shutterstock

Dacă vă număraţi printre cei care adoră cafeaua rece, cu siguranţă această reţetă de frappe va fi pe gustul vostru în aceste zile calde de început de vară! În loc să cheltuiţi o mică avere pe un frappe la terasă, ce-aţi spune să vi-l faceţi acasă, oricând vă este poftă?

Vă oferim în cele ce urmează o reţetă simplă, dar delicioasă, de frappe cu ness, lapte, frişcă şi topping de caramel.

Rețetă de frappe: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de ness
  • o linguriţă de zahăr (opţional)
  • 4 linguri de apă rece
  • un pahar de 150 ml de lapte rece
  • 3 cuburi de gheaţă
  • frişcă la tub
  • 2 linguriţe de sirop de caramel pentru cafea

Mod de preparare:

Se amestecă, o jumătate de minut, nessul cu zahărul şi apa într-un shaker sau într-un borcan cu capacul pus, până compoziţia devine o spumă.

Se adaugă într-un pahar înalt cuburile de gheaţă, lapte cât să le acopere, apoi spuma cu ness. Se amestecă bine, apoi se adaugă frişcă (după gust) şi siropul de caramel.

Opţional, se poate presăra puţină scorţişoară sau ciocolată rasă peste frişcă. Se înfige un pai în pahar şi se savurează băutura cu gândul la un concediu de vară binemeritat!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent