Orez în stil cantonez – rețeta simplă și delicioasă a italienilor

Orezul cantonez este un preparat ideal atunci când dorești să mănânci ceva delicios, rapid e preparat și hrănitor.
  • Publicat:
Orez în stil cantonez - rețeta simplă și delicioasă a italienilor
Rețeta italienilor pentru celebrul preparat chinezesc orez cantonez, foto Mădălina Drăgoi

Rețeta originală a orezului cantonez vine din China, iar în restaurantele chinezești din toată lumea se servește cel mai probabil acest tip de orez. Însă, în Italia am asistat la prepararea acestei rețete adaptate la produsele locale. Cum toate ingredientele se găsesc ușor și în România și oricine e preocupat de salva timp de la gătit, ne-am gândit să vă prezentăm rețeta italienilor.

Atunci când mergeți la cumpărături adaugăți și ingredientele următoare pentru a face orez cantonez în stil Italian: Orez tip Ribe, mazăre, prosciutto cotto, ouă, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ceapă verde, sare. De asemenea, un pahar cu vin alb se va potrivi de minune cu acest preparat culinar. Rețeta este potrivită pentru toate vârstele și merge de minune atât la prânz cât și la cină.

 

Orez cantonez în stil Italian – rețetă

Ingrediente:

200 g de orez tip Ribe

50 grame prosciutto cotto

200 ml apă

2 ouă

50 g mazăre proaspătă

Ceapă verde (2 bucăți) sau chivas (câteva fire)

Sos de soia

Sare

Piper

Mod de preparare:

Orezul se spălă intens sub jet de apă până când apa rămâne perfect curată. Apoi se pune într-o cratiță cu apă și sare la fiert. Se acoperă cu un capac și se respectă instrucțiunile de fierbere. Orezul trebuie să aiba o textură non lipicioasă și să fie perfect fiert. Separat, se taie prosciutto cotto în cubuțele mici. Se taie și ceapa verde sau chivas. Mazărea se dă în clocot dacă este proaspătă. Ouăle se bat ca pentru omletă. Când orezul este gata, se încinge ulei într-o tigaie mare sau un vas tip wok și se pun prosciutto cotto, ouăle bătute, mazărea și orezul. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Se adaugă sos de soia după gust. Se servește cald de preferință cu un pahar de vin alb. Poate fi mâncat ca și garniture sau chiar ca fel principal. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân