Cheesecake vegan cu matcha: fără brânză, fără zahăr, fără coacere

13.06.2021 | Paula Rotaru
Cheesecake vegan cu matcha: fără brânză, fără zahăr, fără coacere
Sursa foto: Shutterstock

Acest delicios cheesecake vegan cu matcha nu conține lactoză sau gluten și este potrivit în dieta paleo sau vegană. În plus, este un desert care nu conține zahăr, dar poate fi îndulcit cu sirop de arțar, un ingredient mult mai sănătos. Are o textură cremoasă și aromele se îmbină armonios, rezultând un desert decadent și fin.

Cremozitatea acestui cheesecake vegan cu matcha, dar fără brânză, este dată de piureul obținut din nuci caju, ulei de cocos și lapte de cocos.

Nucile caju trebuie lăsate la înmuiat în apă la temperatura camerei, timp de 2-4 ore. Dar poți accelera acest proces dacă le lași la înmuiat în apă fiartă, timp de 10-30 de minute. Cât privește crusta cheesecake-ului, aceasta nu se face cu biscuiți, ci cu un amestec de migdale coapte, curmale și chipsuri de cocos.

Rețetă de cheesecake vegan cu matcha: ingrediente pentru o tavă rotundă cu diametrul de 18 centimetri

Ingrediente pentru crustă:

  • 125 grame curmale fără sâmburi
  • 70 grame migdale coapte sărate
  • 20 grame chipsuri de cocos
  • 1 lingură de ulei de cocos

Ingrediente pentru umplutură:

  • 120 mililitri ulei de cocos
  • 80 mililitri lapte de cocos
  • 80 mililitri suc de lămâie
  • 80 mililitri sirop de arțar
  • 280 grame nuci caju crude, nesărate, înmuiate în prealabil
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță de pudră matcha
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare:

Pune curmalele în blender și mixează câteva secunde. Adaugă migdalele și chipsurile de cocos și mixează din nou. Compoziția ar trebui să fie puțin lipicioasă. Poți adăuga 1-2 linguri de apă pentru a lega compoziția.

Unge forma de cheesecake cu puțin ulei de cocos și adaugă compoziția de crustă. Presează puțin cu o hârtie de copt și întinde uniform compoziția, ca să nu rămână goluri.

Acum ne vom ocupa de umplutura acestui cheesecake vegan cu matcha.

Pune în blender uleiul de cocos, laptele de cocos, sucul de lămâie, siropul de arțar, nucile caju înmuiate, extractul de vanilie și praful de sare. Mixează până se omogenizează compoziția și are textura unei creme fine.

Pune deoparte un castronel din crema rezultată. Adaugă peste compoziția din blender o linguriță de pudră de matcha și mixează câteva secunde.

Toarnă crema cu matcha peste crustă și întinde-o uniform cu o spatulă. Toarnă apoi crema fără matcha și folosește o frigăruie pentru a face un model interesant (cercuri, romburi, flori, în funcție de inspirație).

Acoperă tava de cheesecake cu o folie alimentară și las-o la frigider cel puțin 4 ore înainte de a o tăia, pentru a se întări crema. Desertul rezistă la frigider aproximativ 4 zile.

Mai jos, rețeta video de cheesecake fără coacere cu matcha și brânză:

Sursă rețetă: nomnompaleo.com