Baton energizant – rețeta simplă, din 3 ingrediente

24.08.2021
Baton energizant – rețeta simplă, din 3 ingrediente
Sursa foto: Shutterstock

Această rețetă de baton energizant din 3 ingrediente este simplă, rapidă și sigur o vei pune în practică mai des. Nu necesită coacere, nici ingrediente sofisticate!

Un baton energizant făcut acasă este mult mai sănătos decât unul cumpărat din comerț, care foarte probabil este bogat în zahăr sau diverși aditivi care nu au ce să caute în compoziție.

Pentru această rețetă de baton energizant ai nevoie de alune nesărate, curmale fără sâmburi și caise uscate.

Poți înlocui alunele cu migdale, caju, nuci pecan sau macadamia. Iar în loc de caise uscate poți folosi merișoare sau alte fructe deshidratate care îți plac. Rezultatul va fi la fel de bun!

Rețetă de baton energizant: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 150 grame alune
  • 150 grame curmale fără sâmburi
  • 150 grame caise uscate

Preparare:

Pune ingredientele într-un blender și mixează 1-2 minute la viteză mare. Compoziția trebuie să lipicioasă și se va strânge ca o bilă.

Pune pe o tavă întinsă o hârtie de copt. Întinde compoziția cu mâinile sau cu un sucitor. Acoperă cu folie de plastic și dă tava la frigider pentru cel puțin o oră sau, și mai bine, peste noapte.

A doua zi, scoate tava din frigider și pune „foaia” de baton energizant pe un tocător. Taie în pătrate sau în forma dorită. Învelește fiecare baton în folie alimentară sau hârtie de copt.

Batoanele se țin la frigider și pot fi consumate în decursul a 2-3 săptămâni.

Mai jos poți vedea o rețetă de batoane energizante fără zahăr, cu ovăz, banane și unt de arahide.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex