Vrei să slăbești? La cât timp după antrenament este bine să mănânci

Iată la cât timp după antrenament este bine să mănânci, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.
  • Publicat:
Vrei să slăbești? La cât timp după antrenament este bine să mănânci
Foto: shutterstock / Vrei să slăbești? La cât timp după antrenament este bine să mănânci

Atunci când vrei să slăbești și mai ales într-o manieră sănătoasă, orice ai face este foarte important, fie că vorbim de alimentație sau sport. De asemenea, consistența este și ea la fel de importantă într-o rutină sănătoasă, mai ales că schimbările nu se produc peste noapte. Iată la cât timp după antrenament este bine să mănânci.

Consumă carbohidrați după antrenament

Atunci când vrei să slăbești trebuie să te asiguri că din dieta ta fac parte alimentele potrivite. Mulți nutriționiști sunt de părere că ar trebui să stai la distanță de carbohidrați și să optezi pentru consumul de proteine. Din contră, după un antrenament este esențial să consumi carbohidrați, iar asta pentru că atunci când te antrenezi epuizezi glicogenul, care este glucoza depozitată în mușchi și ficat.

După un antrenament, organismul trebuie să lucreze pentru a crește și repara masa musculară, dar și pentru a înlocui depozitul de glicogen. Dacă după antrenament consumi doar proteine, organismul va trebui să folosească proteina pentru a înlocui glicogenul. Dacă optezi pentu carbohidrați, atunci aceștia se vor transforma în glucoză și vor reasigura depozitele de glicogen. Apoi, proteina pe care o consumi va fi folosită mult mai eficient pentru a repara și sintetiza mușchii în loc să fie metabolizată pentru a oferi energie corpului.

Cel mai bun moment pentru a mânca este în prima jumătate de oră după antrenament

Acum că înțelegi ce ar trebui să mănânci este timpul să discutăm și despre momentul în care ar trebui să mănânci. Dacă vrei să slăbești cel mai bun moment să mănânci este în prima jumătate de oră după antrenament. Așadar, ține minte că în procesul de slăbire este mult mai important când mănânci, decât ceea ce mănânci.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân