Slăbire și detoxifiere hepatică! Cum și când se bea sucul de aloe vera ca să aibă efect maxim

  • Publicat:
Slăbire și detoxifiere hepatică! Cum și când se bea sucul de aloe vera ca să aibă efect maxim
Foto: Shutterstock

Sucul de aloe vera conține compuși activi care te pot ajuta să scapi de kilogramele nedorite. În plus, detoxifiază ficatul, combate retenția de apă din țesuturi și elimină aspectul „pufos”, ajutând totodată la eliminarea constipației. 

Mulți suntem familiarizați cu gelul de aloe vera și beneficiile sale pentru piele. Însă și sucul de aloe vera poate fi folosit datorită proprietăților laxative și detoxifiante care pot facilita pierderea în greutate.

Află mai jos ce beneficii are sucul de aloe vera în dietă, cum și când trebuie consumat, dar și care sunt pericolele consumului excesiv și cine ar trebui să îl evite.

Cum te ajută sucul de aloe vera să slăbești

Aloe vera are proprietăți laxative și, consumată în cantități adecvate, poate fi benefică pentru digestie. Sucul de aloe vera poate combate constipația, accelerând totodată metabolismul. Astfel, corpul „arde” mai eficient caloriile ingerate din alimente.

Acest lucru se datorează enzimelor și vitaminei B din compoziția gelului de aloe vera, care transformă grăsimea stocată în organism în energie și ajută la pierderea în greutate.

De asemenea, este ideal pentru persoanele care se confruntă cu exces de apă în țesuturi. Consumat zilnic, acesta combate retenția hidrică și ajută la eliminarea unor simptome precum picioarele umflate, balonarea sau pungile de sub ochi.

Nu în ultimul rând, gelul de aloe vera conține un compus numit acemannan, care facilitează absorbția substanțelor nutritive de către celule, le hrănește și ajută la detoxifierea ficatului.

Cum să consumi aloe vera pentru pierderea în greutate

Pentru a prepara suc de aloe vera, tot ce trebuie să faci este să adaugi o bucată mică de gel de aloe în blender, peste care să torni un pahar cu apă. Mixează câteva secunde, adaugă puțin suc de lămâie și bea „elixirul” la prima oră a dimineții.

Pentru a evita orice efect secundar, este important să consumi suc de aloe în cantități mici. De asemenea, dacă suferi de anumite afecțiuni sau urmezi diferite tratamente, se recomandă consultul medicului înainte de a consuma suc de aloe.

Spre exemplu, consumul excesiv de suc de aloe este asociat cu dezechilibre electrolitice și tulburări gastrointestinale (crampe, vărsături, diaree). De asemenea, poate cauza complicații în cazul persoanelor cu afecțiuni renale sau sindromul intestinului iritabil.

Sucul de aloe nu este recomandat gravidelor și nici femeilor care alăptează. Totodată, este contraindicat consumul acestuia dacă urmează să fii supusă unei intervenții chirurgicale care presupune folosirea unui anestezic numit sevofluran, deoarece crește riscul de hemoragie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: