Ai pungi sub ochi? Trucul ieftin care te scapă de ele!

În general, castravetele face parte din dieta noastră, dar asta nu înseamnă că nu poate fi folosit și în rutina de îngrijire a pielii.
  • Publicat:
Ai pungi sub ochi? Trucul ieftin care te scapă de ele!
Foto: shutterstock

În general, castravetele face parte din dieta noastră, dar asta nu înseamnă că nu poate fi folosit și în rutina de îngrijire a pielii. Surprinzător, un utilizator de pe platforma TikTok a descoperit o nouă modalitate de a-l folosi și a reușit să înlocuiască cu succes crioterapia. Mai exact, este vorba de castravetele congelat pe care îl folosește mai apoi pentru a masa pielea timp de câteva minute pentru a reduce umflăturile, roșeața și pielea iritată.

Trucul cu castravetele pentru îmbunătățirea aspectului pielii

Ce este de făcut? Simplu. Cumperi un castravete, îl speli, îl ștergi bine și îl pui în congelator timp de cel puțin 30 de minute. Mai apoi, tai capătul și masezi delicat pielea. Pentru că este făcut din 90% apă, nu numai că te va ajuta să scapi de aspectul inflamat, dar va hidrata intens pielea uscată. Castravetele este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, acesta fiind și motivul pentru care te scapă de inflamații atât de rapid. De asemenea, este ideal pentru tratarea arsurilor solare și pentru reducerea pungilor de sub ochi.

Cel mai bun mod de a-l incorpora în rutină este înainte de toate de a-ți curăța fața, iar apoi să-l folosești sub acest truc: congelat. După ce masezi tenul, speli din nou fața pentru a scăpa de reziduri și continui să-ți completezi rutina de îngrijire a pielii. Unul dintre cele mai rapide și vizibile efecte ține de reducerea liniilor fine și a ridurilor, dar și menținerea hidratării pielii pentru 24 de ore.

Motivul pentru care acest truc de frumusețe a devenit viral se datorează tocmai rezultatelor care se văd aproape instant. Și, vestea bună este că în câteva zile sau chiar săptămâni, vei observa și o îmbunătățire subtilă a acneei.

Partea mai puțin plăcută este că masarea tenului cu un castravete poate fi puțin dureroasă la început. Castravetele este format din peste 90% apă, iar odată stat la congelator, se formează acele particule de gheață care se pot simți instant pe piele. Din acest motiv nici nu trebuie să stea prea mult în congelator. De asemenea, asigură-te că de fiecare dată când îl folosești tai porțiunea aplicată pe piele, iar la următoarea utilizare folosești una nouă, curată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”