Cum să nu te întorci din concediu cu kilograme în plus. Trucuri ca să mănânci sănătos în vacanță

  • Publicat:
Cum să nu te întorci din concediu cu kilograme în plus. Trucuri ca să mănânci sănătos în vacanță
Sursa foto: Shutterstock

Mulți dintre noi considerăm un concediu ocazia ideală de a ne face toate poftele culinare. Din acest motiv, de cele mai multe ori, vacanța se termină și cu câteva kilograme în plus. Pentru a nu ajunge la această situație, nutriționistul Gianluca Mech ne oferă câteva trucuri care ne ajută să fim și cumpătați, dar să ne și bucurăm de zilele de vacanță.

„Cu siguranță pentru mulți oameni experiențele culinare reprezintă o parte importantă din vacanță. Dar asta nu înseamnă să ne suprasolicităm organismul cu alimente nesănătoase care nu doar ne îngrașă, ci și ne pot provoca probleme de sănătate. Indiferent de destinație, există alternative din care putem alege astfel încât silueta să nu aibă prea mult de suferit și să nu riscăm, din cauză că mâncăm prea mult și ce nu trebuie, să ne stricăm vacanța”, spune nutriționistul.

Putem de exemplu să mâncăm multe legume, pește și carne albă. Acestea sunt variante perfecte pentru a mânca foarte bine fără să facem greșeli. Atunci când vrem să trișăm, să mâncăm un desert, trebuie neapărat să mâncăm și fibre înainte. Să nu înlocuim mâncarea adevărată cu desertul!

Atenție ce mănânci în aeroport și în avion

Ajungem în aeroport, de cele mai multe ori, dimineața, când nici nu am apucat să luăm micul dejun. Suntem stresați și flămânzi, astfel că suntem tentați să mâncăm ce e mai nesănătos: produse de patiserie sau dulciuri.

Putem pleca la drum incluzând în bagaj alternative mai sănătoase: o mână de nuci, migdale sau un pachet de biscuiți cu puține calorii.

Evită minibarul de la hotel în concediu

Încearcă să eviți minibarul din camera de hotel care este tot timpul încărcat de gustări nesănătoase, excesiv de bogate în zahăr și sare. Poți să apelezi la gustări sănătoase și care sunt simplu de pus în bagaj sau poți să mergi într-o piață locală și să îți cumperi fructe și legume proaspete de sezon.

Asta poate fi o experiență în sine, să simți pe pielea ta cum trăiesc localnicii din destinația aleasă. În plus, vei găsi acolo niște variante sănătoase pe care să le savurezi între mese.

Nu sări peste micul dejun în concediu

Auzim adesea că e important să ne începem ziua cu un mic dejun sățios. Este adevărat, mai ales că atunci când suntem în vacanță, hotelurile oferă adesea mese bogate în fiecare dimineață.

Este indicat să vă treziți mai devreme pentru a prinde micul dejun. Alegem de acolo spre exemplu omletă, salată, pâine integrală, fructe, iaurt, dar încercăm să evităm prăjelile și mezelurile. Un mic dejun bogat și sănătos ne va ajuta să ne simțim plini de energie și sătui până în a doua parte a zilei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”