Micul dejun se mănâncă la 11:00 dacă vrei să slăbești! Ce spun specialiștii

Noi studii arată că ora ideală pentru a lua micul dejun este 11:00. Iată care sunt rezultatele studiului și de ce e bine să sari peste această masă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Micul dejun se mănâncă la 11:00 dacă vrei să slăbești! Ce spun specialiștii
Foto: pexels

Noi studii arată că ora ideală pentru a lua micul dejun este 11:00. Este mai bine să mai aștepți câteva ore după ce te trezești pentru a mânca, mai ales dacă vrei să slăbești, iar asta pentru că multe persoane iau cina destul de târziu și ultima masă o au la orele 21:00, scrie DailyMail potrivit profesorului Tim Spector.

Obiceiul absolut necesar în procesul de slăbire

Un mic dejun servit la 11:00 dimineața este o modalitate ideală de a îndeplini acea fereastră de 14 ore de fasting, iar cercetările arată că acest obicei este esențial pentru metabolism și în procesul de slăbire. Dacă urmezi această stratefie câteva luni, poți slăbi între 2-5 kilograme.

Chiar și persoanele care nu servesc cina la ore târzii ajung să servească o gustare, iar dacă micul dejun este servit prea devreme este destul de dificil să ai acea fereastră de 14 ore de fasting. Această schimbare simplă, de a modifica ora prânzului de la 8:00 la 11:00 este mult mai eficientă decât dietele de fasting de tip 5:2.

Profesoul Spector a studiat acest aspect pe tribul Hadza din Tanzania, o adunare care nu se confruntă cu obezitate sau diabet de tip 2. Locuitorii din Tanzania au obiceiul de a lua prima masă a zilei la 10:30 sau 11:00. Mai mult, oamenii de știință susțin că atunci când avem o alimentație restrictivă din punct de vedere al timpului suntem mai sănătoși și slăbim mai repede.

În Marea Britanie multe persoane au încercat dieta 5:2, în care cinci zile din săptămână mănâncă normal, iar în cele două zile rămase reduc numărul de calorii.

„Fastingul de 14 ore pe zi, folosind tehnica de a servi mai târziu micul dejun, dar să consumi aceeași cantitate de mâncare este o modalitate de termen lung. Funcționează pentru că microbii din tractul intestinal au un ritm circadian similar nouă și au nevoie de o perioadă de odihnă”, explică pentru DailyMail profesorul Tim Spector.

Mai mult, specialistul recomandă să uităm de vechiul sfat de a nu sări peste micul dejun, pentru că unele persoane se pot îngrășa.

Citește și: Micul dejun sănătos dacă vrei să slăbești

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân