Ce să mănânci seara fără să te îngrași. 9 idei de preparate delicioase, cu puține calorii

Dacă vrei să slăbești, iată câteva recomandări de alimente cu puține calorii pe care le poți consuma fără probleme seara.
  • Publicat:

Cinele tardive sunt contraindicate în general, însă există și opțiuni alimentare care nu îți vor afecta silueta. Desigur, cheia este moderația. Iată 9 idei de preparate delicioase, cu puține calorii!  

Cina trebuie să asigure 15-30% din necesarul zilnic de calorii, însă trebuie să eviți în acest moment al zilei consumul de alimente grele, bogate caloric. În caz contrar, riști să te îngrași, dar și să te confrunți cu probleme digestive în timpul nopții.

Nutriționiștii au identificat 9 idei de preparate delicioase cu puține calorii, pe care le poți consuma seara. Iată care sunt acestea!

Supe

Supele, îndeosebi cele tip cremă, pot fi extrem de răcoritoare, de sățioase și numai bune de consumat seara. Combinațiile de ingrediente sunt nelimitate, astfel încât să ai în farfurie o supă plină de nutrienți. Ai grijă să nu adaugi smântână sau făină în compoziție, ingrediente care nu numai că îngrașă, dar sunt și indigeste.

Salată

Ce poți mânca la cină dacă vrei să slăbești? O salată cu multe legume proaspete și o bucățică mică de piept de pui la grătar sau o conservă de ton. Evită adaosurile de sosuri din comerț și prepară un dressing simplu pentru salată, din oțet sau suc de lămâie, sare și puțin ulei de măsline.

O astfel de salată este foarte sățioasă și nu vei mai resimți senzația de foame până dimineața. În plus, nu conține multe calorii și este ușor de digerat, oferindu-i stomacului un binemeritat respiro.

Brânză cottage

Brânza cottage conține cazeină, o proteină de calitate care este ușor de digerat și previne balonarea. Combină cu un ardei gras sau un gogoșar și vei obține o gustare de seară delicioasă, sănătoasă și prietenoasă cu silueta.

Legume

În loc să te refugiezi într-o pungă de chipsuri pline de grăsimi și sare, alege să ronțăi seara câteva bastonașe de țelină, morcov sau gulie crudă. Datorită fibrelor pe care le conțin, astfel de legume țin la distanță constipația și balonarea, ajutându-te totodată să te simți sătulă fără să plătești prețul scump al caloriilor care te îngrașă.

Ouă

Cine spune că ouăle trebuie consumate doar la micul dejun? Din contră, sunt la fel de indicate și seara, dar ai grijă cu ce le combini, pentru a nu aduce un surplus caloric nedorit. Evită ouăle umplute cu maioneză sau ochiurile prăjite în ulei. În schimb, poți opta pentru un ou fiert moale sau poșat.

Carne de curcan

Carnea de curcan conține triptofan, un aminoacid esențial care induce starea de somnolență. Are conținut scăzut în grăsimi și conține proteine de calitate. Consumată cu moderație și, desigur, gătită corespunzător (la cuptor sau grătar), carnea de curcan poate constitui cina perfectă, mai ales dacă o combini cu o salată verde.

Humus

Pasta de humus este o sursă excelentă de proteine, mai ales dacă aceasta este preparată în casă. Seara, ea poate fi consumată cu biscuiți din cereale integrale sau cu bețișoare de morcovi ori țelină. Nu numai că poate fi o combinație extrem de savuroasă, dar este și foarte sănătoasă.

Pește

Peștele sau fructele de mare sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pentru o masă ușoară de seară. Indicat este să alegi soiuri de pește cu conținut scăzut în grăsimi. Poți opta, de asemenea, și pentru garnituri ușoare, precum: dovlecei, roșii, ardei gras, broccoli etc.

Quinoa

Un aliment favorit al multor vegani, dar nu numai, quinoa este perfectă pentru o cină ușoară și sănătoasă. Ea poate fi adăugată în salate de legume, dar se potrivește de minune și ca garnitură pentru carnea albă.

Surse: healthshots.com, eatingwell.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân