Beneficiile extraordinare ale consumului de ton

  • Publicat:
Beneficiile extraordinare ale consumului de ton
Sursa foto: pexels

De ce să consumăm ton? Specialiștii în nutriție ne recomandă să introducem peștele în alimentația noastră de zi cu zi datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce. Iată care sunt cele mai importante dintre ele. 

Tonul: beneficii pentru sănătate

Tonul este un soi de pește cu conținut ridicat de proteine și grăsimi bune pentru sănătatea noastră, fără a conține și colesterol.

Citește și: Tonul la conservă: 5 lucruri care se întâmplă în corp atunci când îl mănânci

Consumul de ton vine și cu o serie de beneficii, după cum urmează:

Protejează sănătatea inimii

Bogat în acizi grași de tip Omega-3, tonul este implicat în menținerea sănătății cardiovasculare. Acizii grași nu doar că reduc riscul de ateroscleroză, ci pot fi și un real ajutor în scăderea trigliceridelor crescute în sânge sau în ameliorarea hipertensiunii.

Previne anemia

Carnea de ton are un conținut ridicat de vitamine din complexul B, care aduc beneficii sănătății generale. În plus, tonul reprezintă și o importantă sursă de vitamina B12, al cărei deficit poate conduce la un tip de anemie severă.

Sprijină funcționarea optimă a sistemului nervos

Acizii de tip omega-3 și vitaminele din complexul B prezintă efecte benefice asupra sănătății creierului. Consumul de ton a fost asociat de către specialiști cu îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare, dar și cu scăderea riscului de depresie și de dezvoltare a unor afecțiuni ale sistemului nervos.

Mai mult, tonul este și bogat în niacină, o componentă importantă care sprijină sănătatea creierului și întârzie îmbătrânirea prematură a celulelor neurale.

Menține o greutate corporală optimă

Tonul este slab în calorii, dar bogat în proteine, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru mesele sățioase, dar sănătoase în egală măsură.

Mai mult, acizii de tip omega-3 pot stimula secreția de leptină, hormonul implicat în reglarea sațietății și reducerea poftelor de alimente nesănătoase.

Previne oboseala și oferă energie organismului

Vitaminele și mineralele conținute de ton sprijină sistemul energetic să funcționeze optim. De pildă, vitaminele din complexul B conținute de ton au fost asociate cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Acestea accelerează reacțiile metabolice și ajută în același timp la producerea de energie.

Mai mult, zincul și magneziul susțin nivelul optim de energie și combat stresul și oboseala.

Surse: Web Md, Healthify Me, Organic Facts

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”