5 alimente bogate în luteolină, compusul care combate inflamația și anxietatea

  • Publicat:
5 alimente bogate în luteolină, compusul care combate inflamația și anxietatea
Sursa foto: shutterstock

Luteolina se regăsește în plante la îndemână oricui. Consumând alimentele potrivite, bogate în luteolină, îți poți întări sistemul imunitar, combate inflamațiile și ameliora anxietatea. 

Ce este luteolina și la ce ajută consumul acesteia?

Luteolina este un compus flavonoid care se regăsește în mod natural în fructe și legume, dar și în anumite condimente. Plantele bogate în luteolină sunt utilizate în medicină tradițională chineză pentru tratarea unor afecțiuni precum hipertensiunea, inflamațiile sau anxietatea.

Cele mai importante 5 alimente bogate în luteolină: combat inflamațiile și anxietatea

Pătrunjel

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți printre care și luteolina, flavonodiul care lupta cu radicalii liberi din organism ce cauzează stres oxidativ în celule. Dacă este consumat în mod regulat, acesta poate servi ca agent antiinflamator eficient în organism și poate fi de folos și în combaterea stărilor de anxietate.

Ardei gras verde

Ardeiul gras verde conține antioxidanți puternici. Este vorba despre vitaminele A, C, întreg complexul B, toate acestea având rolul de a contrabalansa efectele distructive ale radicalilor liberi asupra organismului. Consumul de ardei gras, atenție, în stare crudă, poate sprijini imunitatea, îmbunătăți starea de spirit, poate ameliora durerea și umflăturile asociate cu afecțiuni osoase severe, precum osteoartrita.

Țelină

Puternic bogată în magneziu, țelina combate stresul în mod natural, calmează sistemul nervos și îmbunătățește calitatea somnului. Mai mult, consumul de țelină poate ajuta și în tratarea afecțiunilor inflamatorii precum guta, artrita sau reumatismul datorită conținutului de luteolină și proprietăților sale antiinflamatorii.

Gulie

Gulia poate fi și ea un puternic aliat în lupta contra inflamației și diabetului. Gulia roșie, indeosebi, conține aproape dublul cantității de antioxidanți fenolici și prezintă efecte puternice antidiabetice și antiinflamatorii.

Dovleac

Grație conținutului său ridicat de luteolină, dovleacul îmbunătățește capacitățile cognitive, memoria și hrănește creierul. Iar grăsimile vegetale din conținutul său funcționează ca un antidepresiv natural. În afară sezonului, semințele de dovleac pot fi o alegere excelentă pentru a te bucura și de proprietățile sale antiinflamatorii.

Concluzie: luteolina sprijină reechilibrarea organismului

Rezultatele obținute indică faptul că luteolina are multe proprietăți benefice: este un agent antiinflamator important, dar și un sprijin atunci cand vine vorba de anxietate și depresie. Include, așadar, în mesele tale tot mai multe alimente bogate în luteolină sau prepară sucuri pe care să le consumi de două sau trei ori pe zi. Te va ajuta să îți reechilibrezi organismul! Și vei resimți și starea de bine!

Surse: wellandgood.com, tandfonline.ro, thetimes.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân