Pătrunjelul, remediul natural pentru halitoză

Nu multe sunt persoanele care mănâncă pătrunjelul presărat pe preparate, dar poate că dacă vom enumera beneficiile sale lucrurile se schimbă.
22.07.2022
Pătrunjelul, remediul natural pentru halitoză
Foto: shutterstock / Pătrunjelul, remediul natural pentru halitoză

Mi s-a întâmplat de multe ori când am ieșit să iau masa în oraș, preparatul să arate delicios, mai ales atunci când conținea pătrunjel. Dar la fel ca mine, multe alte persoane dau pătrunjelul la o parte, fără să-și dea seama de beneficiile reale pe care le are asupra organismului. Nu multe sunt persoanele care mănâncă pătrunjelul presărat pe preparate, dar poate că dacă vom enumera beneficiile sale lucrurile se schimbă.

Pătrunjelul și beneficiile sale

Oferă o respirație proaspătă

Un remediu destul de vechi pentru o respirație urât mirositoare este consumul de pătrunjel proaspăt. Acesta conține uleiuri naturale aromatice care îi oferă pătrunjelului un gust și miros aparte, care ajută la împrospătarea respirației. În plus, acesta conține clorofilă, un compus care reduce mirosurile corpului, motiv pentru care este folosit ca ingredient activ în deodorante și apă de gură.

Nu o să mai mănânci atât de multă sare

Pătrunjelul are o aromă deliciosă și, odată introdusă în preparate ajută la intensificarea gustului mâncării fără să fie nevoie să mai adaugi sare.

Sprijină sistemul imunitar

Probabil știi deja că un măr pe zi ține doctorul departe, dar ce zici de pătrunjel? Pătrunjelul este o sursă naturală de vitamina C, un nutrient cunoscut pentru a sprijini sănătatea imunitară. 25 de grame de pătrunjel tocat conțin 79.8 micrograme de vitamina și 984 micrograme de vitamina K, care înseamnă 1,230% din necesarul zilnic de vitamina K recomandat.

Îmbunătățește digestia

Pătrunjelul este o sursă de fibre care ajută la reglarea digestiei și sprijinirea sănătății tractului digestiv.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Dr. Mihaela Posea: alimente permise în diabet