Ceaiul ce te ajută să scapi de mătreață și calmează bufeurile la menopauză. Costă doar 1 ban o cană!

Se consideră că nivelul stresului în organism se diminuează dacă cu regularitate consumi ceai de salvie.
  • Publicat:
Ceaiul ce te ajută să scapi de mătreață și calmează bufeurile la menopauză. Costă doar 1 ban o cană!
Ce beneficii are ceaiul de salvie? foto: Mădălina Drăgoi

În țări precum Germania, dar și Italia multe seri se încheie nu cu un pahar de vin după cină ci cu o cană de ceai de salvie. Frunzele verzi-argintii sunt foarte prețuite. Și puse atât în mâncare (vezi delicioasele paste cu salvie și unt sau salvie pane specialitate din Piemonte, Italia) dar și în ceaiuri. Infuzia din frunze de salvie are multiple beneficii: pentru digestie, sănătatea pielii, păstrarea nivelului optim al glicemiei, dar și podoabă capilară fără mătreață.

Cine are grădină, știe că un colt al grădinii oricât de mica ar fi merită rezervat plantelor medicinale. Una dintre cele mai populare plante medicinale ce poate fi folosită și la gătit este salvia. Salvia officinalis pe numele său latin continua să uimească prin efectele sale calmante dar și proprietăți uimitoare la care nu te-ai fi așteptat.

Pori dilatați? Încearcă și ceai de salvie

Spre exemplu, datorită efectului antiseptic ceaiul de salvie este de luat în considerare ca tratament adjuvant pentru afecțiuni ale pielii precum piciorul atletului. Beneficiile ceaiului de salvie ca aplicat extern nu se opresc aici: aplicat pe ten, după demachiere poate reduce dimensiunea porilor prin efectul său astringent. Salvia are un preț accesibil, dacă nu o aveți în grădină sau în ghiveci. O cutie de 20 plicuri de ceai de salvie costă aproximativ 3 lei.

Clătește părul des cu ceai de salvie pentru a calma scalpul afectat de mătreață

Probleme cu mătreața? Scalp roșu și iritat? Dacă vă confruntați cu aceste probleme, ați putea încerca și un tratament blând pentru scalpul afectat de mătreața. Mai mult, ceaiul de salvie are proprietăți antimicrobiene care luptă împotriva infecțiilor fungice, cum ar fi mătreața și afecțiunile care provoacă mâncărimi ale scalpului. Proprietățile sale antiinflamatorii pot ajuta, de asemenea, la reducerea roșeaței și a iritației cauzate de aceste probleme.

Salvia poate calma simptome ale menopauzei

Intern, ceaiul de salvie are un rol benefic asupra sănătății celulare. Antioxidanții prezenți în ceaiul de salvie ajută la protejarea pielii de radicalii liberi cunoscuți pentru efectul lor de deteriorare a celulelor. Tot cure interne cu ceaiuri și pastile pe bază salvie sunt utile și pentru femeile ce experimentează menopauza. Compușii din salvie ajută la reducerea severității multora dintre simptomele comune asociate cu menopauza, cum ar fi transpirațiile nocturne și bufeurile. Un studiu de 8 săptămâni la care au participat 71 de participante a constatat că administrarea zilnică a unei tablete care conține salvie ar putea reduce severitatea și frecvența simptomelor lor cu până la 64%.

Surse: HealthLine, www.tea-and-coffee.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: