5 motive pentru care ai nevoie de antrenamentul de forţă pentru slăbire

Ai participat până acum la peste o mie de clase de aerobic, visezi fiecare mişcare şi cunoşti toţi antrenorii pe de rost, însă rezultatele întârzie să apară? Atunci ai face bine să citeşti acest articol, pentru că îţi voi spune exact care este problema ta şi ce modificări trebuie să faci ca să începi din nou să slăbeşti.
  • Publicat:
5 motive pentru care ai nevoie de antrenamentul de forţă pentru slăbire

Autor: Şerban Blebea, antrenor personal

Ai participat până acum la peste o mie de clase de aerobic, visezi fiecare mişcare şi cunoşti toţi antrenorii pe de rost, însă rezultatele întârzie să apară?

Atunci ai face bine să citeşti acest articol, pentru că îţi voi spune exact care este problema ta şi ce modificări trebuie să faci ca să începi din nou să slăbeşti.

Este adevărat că aerobicul consumă cele mai multe calorii în timpul antrenamentului şi cu siguranţă deficitul caloric este principalul responsabil de scăderea în greutate. Atunci soluţia evidentă este să participi la cât mai multe clase de aerobic şi să mănânci cât mai puţin. Oricât de intuitiv ar suna, îţi voi explica în continuare de ce acest plan îţi va aduce rezultate doar la începutul procesului tău de slăbire.

5 motive pentru care ai nevoie şi de antrenamentul de forţă:

Cu siguranţă ai auzit de metabolismul bazal şi importanţa lui în procesul de slăbire. Metabolismul bazal cuprinde toate caloriile consumate de corpul tău în stare de repaus, de la bătăile involuntare ale inimii, buna funcţionare a creierului şi păstrarea tonusului muscular. Toate acestea consumă calorii şi chiar foarte mult. Aici se află cea mai mare cantitate de calorii consumate în timpul zilei, din totalul de calorii consumate de corpul tău zilnic, aproximativ 75% sunt reprezentate de metabolismul bazal.

Deci, corpul tău poate să slăbească singur dacă îl laşi. De ce spun asta? Pentru că masa musculară se află în strânsă legătură cu metabolismul bazal. Cu cât ai mai multă, cu atât metabolismul tău bazal o să fie mai ridicat. Deci se merită să investeşti puţin timp şi în antrenamentul de forţă.

  • Eficient vs ineficient

Sistemul nostru cardiovascular este unul dintre cele mai eficiente sisteme în folosirea caloriilor pe post de combustibil. Dar oare în procesul de slăbire ne dorim eficienţă sporită? Cu siguranţă, nu! Eficienţa înseamnă că organismul tău va folosi acele calorii în cel mai eficient mod pentru a executa lucru mecanic, dar noi nu ne dorim asta, noi vrem să consumăm cât mai multe calorii în cel mai scurt timp posibil. Dacă acesta este şi cazul tău, atunci trebuie să arunci o privire şi la antrenamentul cu greutăţi.

  • Legea lui Darwin

Supravieţuirea celui mai puternic, nu? Asta explică de ce omul a reuşit să se adapteze rapid la condiţiile nefavorabile şi chiar să prospere în cele mai dificile climate de pe glob. Corpul tău se adaptează în mod constant, chiar de la o zi la alta, la provocările pe care i le arunci. Îţi mai aduci aminte cum a decurs prima ta clasă de aerobic? Cu siguranţă erai deja obosită după primele serii.

Corpul tău s-a adaptat pe parcurs la stimuli şi a crescut considerabil rezistenţa la efort. În acelaşi timp, a învăţat cum să consume cât mai puţine calorii ca să facă acelaşi efort. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să combini clasele de aerobic cu antrenamentele de forţă pe parcursul unei săptămâni.

  • Cămara cu zahăr

Muşchii tăi reprezintă o cămară unde corpul tău depozitează glicogenul în exces ce rezultă în urma unei mese abundente. În afară de muşchi, glicogenul mai este stocat în ficat şi în celulele adipoase, sub formă de grăsime. Cu siguranţă nu îţi doreşti asta. Antrenamentele de forţă folosesc ca sursă principală de energie glicogenul stocat în muşchi, ceea ce înseamnă că organismul tău va prefera acest loc de depozitare în detrimentul celulelor adipoase atunci când vei mânca prea multe alimente procesate.

  • Economiseşte timpul

Este foarte adevărat că antrenamentele aerobice consumă mai multe calorii în timpul antrenamentului, însă antrenamentele de forţă şi în special H.I.I.T vor arde mai multe calorii în primele 24 de ore de la terminarea sesiunii de antrenament. Dacă intensitatea este destul de ridicată, vei arde mai multe calorii fără să petreci zeci de ore la sală. Antrenează-te inteligent!

Programul Slăbeşte cu Şerban foloseşte o combinaţie de antrenamente HIIT (misiuni) şi efort aerobic susţinut. Am descoperit că acest concept este cea mai bună alternativă pentru persoanele care doresc să slăbească sănătos şi să menţină rezultatele pe termen lung. Vino şi tu să ne testezi programul, înscrie-te pe site şi beneficiezi de prima şedinţă gratuită.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân