Top cele mai satioase alimente

Poti sa iti pacalesti din cand in cand corpul cu niste alimente extrem de satioase.
  • Publicat:
Top cele mai satioase alimente
Top cele mai satioase alimente

Tii cura de slabire sau pur si simplu nu vrei sa mai ai intre mese senzatia de foame? Poti sa iti pacalesti din cand in cand corpul cu niste alimente extrem de satioase si -veste buna! – fara prea multe calorii! Uite care sunt acestea!

Merele
Continutul ridicat de fibre si apa este explicatia pentru care merele sunt atat de satioase. In plus, coaja lor are o fibra solubila numita pectina, care este un supresor natural al apetitului. Nu e de mirare ca merele sunt atat de sanatoase si atat de bune pentru silueta.

Fasolea
Fasolea este si ea foarte bogata in fibre si in proteine. Iar proteinele au cea mai mare rata de satietate dintre toate elementele chimice. Mai mult, fasolea are un ritm de digerare mai lent, asa ca te vei simti mult timp satula dupa ce o vei manca.

Popcornul
Inca o alegere inteligenta pentru persoanele cu probleme de greutate! Popcornul este foarte bogat in fibre si sarac in calorii. Si, avand in vedere ca pentru a-l manca iti tii gura ocupata destul de mult timp, nivelul de satietate este cat se poate de crescut. Totusi, incearca sa-l eviti pe cel cu unt, branza sau caramel.

Citricele
Grepfruitul, lamaia, papaya, portocalele, toate fructele care fac parte din clasa citricelor sunt bogate in vitamina C si fibre. Daca vitamina C ajuta corpul sa proceseze grasimile mai repede si sa le arda, continutul ridicat in apa si fibre te mentine satula pentru o perioada lunga de timp.

Nucile si migdalele

Acestea au un aport semnificativ de proteine, grasimi, minerale si micronutritienti, capabili sa te mentina satula si energica mult timp, fara sa te incarce cu calorii.

Ovazul
Fulgii de ovaz sunt printre cele mai satioase alimente pentru micul dejun, avand un aport de proteine mai mare decat oricare alte cereale. Daca il amesteci cu iaurt sau lapte, te asiguram ca nu iti va fi foame pentru un timp.

Citeste si Alimente care te ajuta sa sfidezi varsta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân