O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara

Odata cu trecerea iernii, organismul este mai slabit si demineralizat, avand nevoie de resurse energetice pentru a face fata schimbarilor de temperatura si luminozitate. De aceea, este recomandat ca inainte de venirea primaverii sa se adopte o alimentatie naturala, bogata in antioxidanti, organismul fiind astfel pregatit pentru modificarile cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.
Autor: Elena Nistor
O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara
O alimentatie bogata in antioxidanti ne asigura starea de bine la inceput de primavara

Odata cu trecerea iernii,
organismul este mai slabit si demineralizat, avand nevoie de
resurse energetice pentru a face fata schimbarilor de temperatura
si luminozitate. De aceea, este recomandat ca inainte de venirea
primaverii sa se adopte o alimentatie naturala, bogata in
antioxidanti, organismul fiind astfel pregatit pentru modificarile
cauzate de trecerea de la un anotimp la altul.

Conform studiului furnizat de Nescafe, antioxidantii produsi de
organism nu reusesc sa reduca complet efectele radicalilor liberi,
de aceea avem nevoie de antioxidantii din alimentatie. In plus, pe
masura inaintarii in varsta nivelul antioxidantilor produsi de
organism scade, fiind necesar sa consumam cat mai multe alimente cu
efect antioxidant.

Fructele si legumele care contin vitaminele E, C, seleniu
si carotenoizi, precum beta-caroten
ar trebui incluse in
alimentatia zilnica. Vitamina C poate fi regasita
in citirice, kiwi, fructe de padure, iar
Vitamina E in cereale, seminte de floarea soarelui,
migdale, ulei vegetal si verdeturi.
Carotenul poate fi
asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac,
broccoli.
De asemenea, printre alimentele bogate in
antioxidanti se enumera si cafeaua, care pastreaza intacta cea mai
mare parte a antioxidantilor.

Antioxidantii din cafeaua solubila contribuie la protejarea
celulelor sanatoase impotriva deteriorarii cauzate de oxidanti,
fiind benefici pentru starea generala a organismului in orice
perioada a anului.

„Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatura
diferita, determina slabirea organismului. Pentru a preveni starea
de oboseala, lipsa de vitalitate si energie care se pot instala
odata cu venirea primaverii, este recomandat sa avem o alimentatie
echilibrata. Consumul zilnic a minim 5 portii de fructe si legume
proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanti. De
asemenea, cafeaua solubila 100% naturala este o sursa de
antioxidanti, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani de
cafea pe zi.”, declara Elena Casapu, specialist Nescafe in
nutritie.

Mai multe studii citate de Nescafe au demonstrat ca antioxidantii
naturali sunt esentiali pentru a ne mentine starea de sanatate,
important este ca acestia sa fie obtinuti din alimente. Astfel,
alimentele cu un continut mare de antioxidanti trebuie sa
constituie baza elementelor nutritive pe care le luam din surse
exterioare.

Citeste si: Super foods pe care trebuie sa le
incerci!

Cel mai nou articol Video: