Silueta dupa nastere si raportul greutate inaltime

Doua cititoare ale revistei "Ce se intampla, Doctore?" au probleme cu silueta: in timp ce una dintre ele a nascut de cu 4 luni in urma, cealalta nu este sigura ca raportul dintre inaltimea si greutatea pe care le are este in regula. Oana vine cu raspunsurile.
  • Publicat:
Silueta dupa nastere si raportul greutate inaltime
Silueta dupa nastere si raportul greutate inaltime

Doua cititoare ale revistei „Ce se intampla, Doctore?” au probleme cu silueta: in timp ce una dintre ele a nascut de cu 4 luni in urma, cealalta nu este sigura ca raportul dintre inaltimea si greutatea pe care le are este in regula. Oana vine cu raspunsurile.

Silueta dupa nastere

„Pot sa incep prin a va spune ca sunt o mamica de 4 luni. Inainte de a ramane insarcinata am avut greutatea de 63 kg, iar cand am ajuns la 38 de saptamani de sarcina aveam 100 kg. Acum am ajuns la 78 kg, am 1,72 m si 21 de ani. Am multa celulita si burta cam lasata. Fac exercitii de stepper (cam 200 de pasi: dimineata si 200 seara). Dar nu stiu cum sa mananc sanatos. Beau numai apa plata si nu mananc prajeli. Dati-mi un sfat: ce sa fac ca sa pot macar burta sa o dau jos.” (Ionela)

Sa-ti traiasca bebelusul si felicitari pentru kilogramele eliminate pana acum. Gandeste-te ca ai nascut de doar 4 luni si deja ai scapat de 22 kg! Diferentele prea mari reprezinta un soc pentru organism. In plus, nu imi spui daca alaptezi bebelusul. Eu zic ca stilul de viata pe care l-ai adoptat este un bun inceput, insa pentru o buna indrumare ar trebui sa apelezi la sfaturile unui nutritionist si sa faci mai mult sport, stretching, Pilates, intrucat influenta hormonala isi pune amprenta asupra metabolismului tau. Succes!

Raportul greutate inaltime

„Sunt Elena si am 31 ani, 1,59 m si 63 de kilograme. Este normala greutatea mea in raport cu varsta si inaltimea? De ceva timp, ma simt obosita. Astept un raspuns.”

Elena, trebuie sa ne povestesti mai multe despre tine. Daca evaluam doar indicele de masa corporala, esti la limita dintre normoponderal si supraponderal, insa mai important dupa parerea mea este procentul de apa, grasime, masa musculara din organism, cu ce te hranesti si cat de multa miscare faci. De asemenea, oboseala poate sa tina de stilul tau de viata cotidian, miscare, autoingrijire, dar si de echilibrul mineral, de vitamine, hidratare. Mai scrie-ne!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”