Arde caloriile, începe curăţenia de primăvară!

Deşi vremea este destul de capricioasă şi ne supără ba cu ploi, ba cu vânt, putem spune că oficial am scăpat de iarnă, de toanele ei şi de toate relele pe care le presupune. Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm la începutul sezonului cald este, nu-i aşa, kilogramele luate după sărbători, concedii şi lenea care ne-a ţintuit pe canapele.
09.04.2013
Arde caloriile, începe curăţenia de primăvară!

Deşi vremea este destul de capricioasă şi ne supără ba cu ploi, ba cu vânt, putem spune că oficial am scăpat de iarnă, de toanele ei şi de toate relele pe care le presupune.

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm la începutul sezonului cald o reprezintă, nu-i aşa, kilogramele luate după sărbători, concedii şi lenea care ne-a ţintuit pe canapele.

Am învăţat până acum că alimentaţia şi exerciţiile fizice joacă cel mai important rol în menţinerea siluetei, însă ce aţi spune dacă vă oferim o alternativă, o soluţie la îndemâna tuturor, dar de care puţină lume ştie că poate profita?


Ei bine, pregătiţi-vă arsenalul, începe curăţenia de primăvară! Nu uitaţi să chemaţi pompierii, multe calorii vor fi arse!

 1. Dacă îţi place să speli podelele murdare cu mopul, atunci află că această activitate te poate scăpa de aproape 153 de calorii într-o oră. De asemenea, spălatul pardoselei fără instrumente profesioniste te scapă de 187 de calorii în doar 30 de minute.
   
 2. Spală cada pentru braţe tonifiate! În doar 15 minute de frecat urmele de piatră de pe cadă poţi scăpa de aproape 90 de calorii, lucru care se va simţi în special în braţele tale.
   
 3. Aspiratorul ţine loc de jogging! În funcţie de dimensiunea căminului, aspirarea covoarelor ar putea însemna o foarte importantă activitate de ardere a caloriilor: în 30 de minute sunt arse nu mai puţin de 119 calorii.
   
 4. Dansează cu mătura pentru jumătate de oră şi arzi 136 de calorii.
   
 5. Maşină murdară? Treci la spălat! Înfrumuseţează-ţi maşina la început de primăvară şi arde cu această ocazie 153 de calorii.
   
 6. Spală geamurile! În jumătate de oră scapi şi de murdărie şi de 167 de calorii.
   
 7. Ai chef de schimbat culoarea pereţilor? Perfect! Nu numai că dai un nou look fresh spaţiului în care trăieşti, dar dai gata şi 167 de calorii.
   
 8. Dacă alegi să mai şi muţi mobila prin casă, chit că o iei dintr-un loc şi se întoarce fix în acelaşi loc, vei scăpa în doar 15 minute de “agitaţie” de 100 de calorii, sau chiar mai multe dacă trebuie să te deplasezi pe scări.
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Cele mai periculoase diete moderne
Cele mai periculoase diete moderne
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești