Alimente care te ajută să iei mai uşor examenele!

Memorie mai bună, o capacitate de concentrare mai mare şi atenţie distributivă, asta promit cele 5 alimente minune!
  • Publicat:
Alimente care te ajută să iei mai uşor examenele!

Ai probleme cu atenţia şi vrei o memorie mai bună? Specialiştii ne spun ce alimente să mâncăm pentru a ne atinge scopul!

Memorie mai bună, o capacitate de concentrare mai mare şi atenţie distributivă, asta promit cele 5 alimente minune!

Ştii deja că grăsimile şi dulcurile în exces slăbesc memoria, iar carenţa de proteine sau minerale scade capacitatea intelectuală.

Iată, deci, ce ar trebui să mănânci ca să gândeşti mai bine!

  • Morcovi, pentru o memorie mai bună – morcovii cresc capacitatea de memorare şi învăţare. Sunt recomandaţi mai ales în perioadele de examene sau teste dificile. Cu cât consumi mai mult această legumă, cu atât puterea de memorare va fi mai mare.
     
  • Zahărul te face mai abil în gândire! Zahărul este sursa preferată de „combustibil” a creierului nostru, mai exact, glucoza pe care corpul o metabolizează din dulciurile şi carbohidraţii pe care îi consumăm. Totuşi, asta nu înseamnă că trebuie să dai o fugă la cofetărie şi să te scufunzi în prăjituri! Înseamnă doar că odată cu creşterea consumului de zaharuri, creierul are de câştigat. Nu uita! Zahărul se poate lua şi din fructe sau sucuri de fructe, nu doar din prăjituri şi ciocolată!
     
  • Ceapa este recomandată pentru înlăturarea oboselii psihice şi a surmenajului intelectual. În acelaşi timp, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la o mai bună oxigenare a creierului. Se recomandă consumul unei jumătăţi de ceapă pe zi, în perioadele dificile, cu stres intens.
     
  • Ghimbirul creşte creativitatea! O cană de ghimbir băut zilnic va da frâu liber imaginaţiei şi creativităţii. Aşadar, dacă job-ul îţi cere tot mai multă imaginaţie, nu ezita să bei un ceai de ghimbir! De asemenea, această plantă are şi rolul de a facilita circulaţia sanguină şi de a îmbunătăţi astfel oxigenarea creierului!
     
  • Soia, pentru efort intelectual – ştim deja că lecitina ne ajută în perioadele solicitante, iar despre soia se spune că ar fi unul dintre cele mai bogate alimente în lecitină! Specialiştii o recomandă persoanelor care depun un efort intelectual foarte mare. Alte alimente bogate în lecitină sunt: laptele, ciocolata, anumite cereale sau gălbenuşul de ou.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”