Delia Matache: „Nu am reușit niciodată să țin o dietă mai mult de 2 zile”

  • Publicat:

Chiar dacă vremea de primăvară e capricioasă, spiritul de vacanţă ne însoţeşte. La fel şi pe Delia, una dintre cele mai longevive prezenţe din showbizul românesc alături de care am petrecut o după amiază la piscină.

Încrezătoare în propriile forţe şi în feminitatea ei, pusă pe şotii, Delia vorbeşte cu relaxare despre provocările din carieră, cure de slăbire, muzică şi căsnicie.

CSÎD: Delia, eşti de la 17 ani sub ochii noştri. Cum ai reuşit să rămâi în atenţia publicului?

Delia: Mereu mi-am dorit să vin cu un produs frumos şi de calitate. Iar atunci când te implici 100% în munca ta, rezultatele nu întârzie să apară. Eu am compus câte ceva în toate cântecele mele, fie că e doar o linie sau doar un vers.

CSÎD: Consideri că ai o stea norocoasă?

Delia: Nu ştiu dacă trebuie să cred că am o stea norocoasă… Ar fi absurd din partea mea să zic că totul se datorează norocului. Am muncit şi muncesc foarte mult pentru mine şi cariera mea. Sunt foarte mulţi care cred că a fi cântăreţ e simplu, te urci pe o scenă, iei un microfon în mână şi cânţi. Nu e chiar aşa. În spate sunt mii de ore de muncă: studiouri, şedinţe foto, repetiţii cu trupa, filmări, brainstorminguri pentru noi proiecte.

E imposibil să te trezeşti într-o dimineaţă şi să zici „De azi sunt cântăreţ!”. Eu am trăit într-o familie muzicală şi tot ce a însemnat şcoală, de la grădiniţă până la facultate, a fost de profil.

Sunt unul dintre puţinii cântăreţi care au educaţie muzicală. Ştiu să cânt la 3 instrumente: flaut, pian şi nai. Iar acum am început să învăţ să bat la tobe :).

CSÎD: Ce vor să vadă românii la TV şi în concerte?

Delia: Românii vor mai mult decât voce, vor show! Românii vor spectacol, vor voce, vor oameni talentaţi şi mereu ceva nou. Eu încerc să le dau asta, atât la TV la X Factor de exemplu, cât şi în concerte cu bandul meu.

CSÎD: Unde faci shopping? Dă-ne nişte adrese „secrete”.

Delia: Pot spune că sunt puţin atipică. Îmi cumpăr de la branduri no name, la branduri clasice, până la branduri nou apărute de care nu ştie nimeni în România. Sesiuni intensive de shopping am în călătoriile mele în Asia, în Londra, Dubai etc.

CSÎD: În câte ţări ai călătorit până acum?

Delia: Nu le ştiu numărul, ştiu doar că nu am ajuns încă în toate. Pot spune că ăsta e luxul meu. Cei mai mulţi bani pe asta se duc: pe călătorii. Aşa mă relaxez eu, îmi place să văd şi să experimentez locuri noi. Să cunosc oameni cu alte mentalităţi, să descopăr.

CSÎD: Cum descrii Africa?

Delia: Africa e un tărâm pur, neatins de (prea multă) tehnologie, e sălbatic. Bineînţeles, mă refer la triburi, unde am şi fost.

Ţin minte că mi-am filmat singură un videoclip în nişte triburi şi oamenii de acolo erau fascinaţi de faptul că eram albi, iar eu blondă. Îmi puneau mâna pe păr şi zâmbeau întruna.

Deşi nu înţelegeam tot ce spuneau, căci translatorul nostru ne-a dus într-un trib mai retras, cu o limbă nu tocmai ştiută de el, simţeam foarte multă energie pozitivă. Păreau oameni curaţi, buni la suflet.

CSÎD: Ce ai învăţat de la oamenii speciali pe care i-ai descoperit în călătoriile tale de până acum?

Delia: Am învăţat să fiu mai deschisă. Deşi tendinţa e să crezi că lumea şi regulile noastre sunt peste tot la fel, nu e chiar aşa. Pot fi şi altfel! Iar asta nu înseamnă neapărat că e greşit sau rău.

CSÎD: Frecventezi spa-urile în călătoriile tale exotice?

Delia: Da! E un fel de vacanţă în vacanţă :). Am încercat foarte multe terapii, dar cea mai recentă a fost acupunctura. La început credeam că o să mă doară, dar nu a fost aşa.

Nu pot spune nici că a fost relaxant, nici că am simţit cine ştie ce efecte. Mai interesantă a fost experienţa cu masaj cu rocă vulcanică.

CSÎD: Ce sporturi practici?

Delia: Îmi place să fac drumeţii. De fiecare dată când prind un moment liber, fug cu maşina la Babele şi urc pe trasee. Le ştiu pe toate de mică, făceam asta cu familia mea. Ultima oară când am fost, s-a lăsat ceaţa şi nu mai găseam drumul înapoi spre cabană. Ne-am speriat puţin, dar într-un final am reuşit să ne întoarcem.

CSÎD: Cum reuşeşti să-ţi menţii greutatea?

Delia: Sunt o fire activă, fac sport ori de câte ori apuc.  Mănânc orice, dar nu exagerez.

CSÎD: Dar prospeţimea tenului?

Delia: Eu am tenul expus la mulţi factori nocivi, având în vedere faptul că stau multe nopţi nedormită, că de multe ori am concerte în cluburi unde se fumează etc. De asta am grijă să mă demachiez mereu şi să îl hidratez foarte bine. O dată pe săptămână îmi fac câte o mască de argilă.

CSÎD: Ce diete ai ţinut?

Delia: Nu am reuşit niciodată să ţin o dietă mai mult de 2 zile. Sunt o persoană plină de viaţă şi poate chiar gurmandă. Îmi place măcar să gust din ceva, iar asta nu face deloc bine într-o dietă.

Poate sunt norocoasă şi cu un metabolism rapid. Dar, dacă trebuie să slăbesc, nu mănânc după ora 20.00 şi beau foarte multă apă.

CSÎD: Pari mereu bronzată. Care este secretul?

Delia: În vacanţele mele mă bronzez mereu şi când mă întorc acasă, deşi ştiu că nu e sănătos, îmi întreţin bronzul la solar. Iar înainte de şedinţe foto sau filmări folosesc autobronzant.

CSÎD: Cum arată top 3 al mâncărurilor preferate?

Delia: Paste, fructe de mare, sushi.

CSÎD: Găteşti pentru soţul tău?

Delia: Mai rar. Din lipsă de timp, din comoditate… Dar fac din când în când câte o ciorbiţă.

CSÎD: Cum ţi-a schimbat viaţa căsătoria?

Delia: Nu mi-a schimbat-o deloc. Există doar două diferenţe: port verighetă şi mă cheamă şi Munteanu. Da, sigur, viaţa de artist este una plină, dar aşa m-a cunoscut Răzvan, ştia încă de la început asta. Însă şi el este foarte ocupat cu business-urile pe care le conduce.

Nici în condiţiile astea nu e neapărat greu de menţinut o căsnicie, mai ales dacă e bazată pe dragoste. Comunicăm non-stop, el mă ajută în cariera mea (îmi face managementul şi impresariatul), eu îl ajut cât pot în ale lui. Avem o viaţă frumoasă împreună.

Fotograf: Dimitri Caceaune
Hairstylist: Livia Berceanu
Makeup artist: Ioana Cristea
Vestimentaţie: I.D. Sarrieri, Zaza Underwear, Takko Fashion

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor